Breaking News

Şehba ve Girê Spî halkından Suriye Kurucu Meclisi’ne mesaj

GIRKÊ LEGÊ – Demokratik federal sistemin tartışıldığı Kuzey Suriye Kurucu Meclisi toplantısında El-Şehba bölgesi ve Girê Spî temsilcileri bölge halkının selamlarını katılımcılara iletti. Mesajda bölge halkı toplantı katılımcılarının ortak bir fikre ve yönetim sistemine ulaşmalarını ve kendilerini DAIŞ çetelerinin zulmünden kurtarmalarını istediler.

Kuzey Suriye Kurucu Meclisi toplantısı basına kapalı olarak yönetim biçimi tartışılarak devam ediyor.

Öğleden sonra devam eden oturumlarda ANHA’ya görüşmelerde yer alan bir kaynak şunları belirtti: “Rojava ve Kuzey Suriye’nin yönetim biçimi için hazırlanan tasarı belgesi ve demokratik federal sistemin tartışıldığını ve konuya ilişkin değerlendirmelerin yapıldığını belirtti.

Aynı kaynak, sistemin amaçlarına ilişkin iki yeni öneri geliştiğini ve bunlardan birinin “geleceğin Suriye’sinin inşasında gençliğin geniş katılımının esas alınmasının güvenceye alınması” ve diğerinin de “demokratik federal sistem Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak şartıyla geliştirilmesi” önerileri olduğunu kaydetti.

Öte yandan demokratik federal sistemin tartışıldığı Kuzey Suriye Kurucu Meclisi toplantısında El-Şehba bölgesi ve Girê Spî temsilcileri bölge halkının selamlarını katılımcılara iletti. Bölge halkının toplantı katılımcılarından, ortak bir fikre ve yönetim sisteme ulaşmalarını ve kendilerini DAIŞ çetelerinin zulmünden kurtarmalarını istediler.

(ad)

ANHA

No comments