Breaking News

Şengal’de DAIŞ’a ağır darbe: 22 çete öldürüldü



ŞENGAL – HPG Şengal Komutanlığı ile YBŞ Genel Komutanlığı, Geliyê Şilo’da 22 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Şengal Komutanlığı ile YBŞ Genel Komutanlığı, Geliyê Şilo’da 22 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Şengal Komutanlığı & YBŞ Genel Komutanlığı 3 Ağustos 2014 tarihinde Êzîdî halkının katledilerek binlercesinin rehin alındığı katliam saldırısına karşı özgürlük mücadelesinin yürüttüğü büyük direniş hamlesinin 12 Kasım 2015’te Şingal’in özgürleştirilmesi ile tarihi bir başarıyı sağladığını belirtti.

Yine bu alandaki direnişin büyüyerek devam ettiğini ve çetelerin saldırı girişimlerinin sonuçsuz bırakıldığını da kaydeden HPG Şengal Komutanlığı & YBŞ Genel Komutanlığı açıklamasında şunları vurguladı: “DAİŞ çeteleri tarafından 12 kez Geliye Şilo’ya yapılan saldırılarda yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Yapılan tüm saldırılar sonucunda Geliye Şilo çetelerden temizlenmiştir. 4 Mart günü Geliye Şilo’ya yönelik DAİŞ çeteleri tarafından 3 koldan bir saldırı düzenlenmiştir. Şu ana kadar yapılan en kapsamlı bu saldırı da gerilla güçlerimiz ve YBŞ direniş birlikleri tarafından boşa çıkarılmış ve çeteler ağır kayıplar alarak geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Şengal dağının Kuzeyindeki alanlarının hâkimiyetini ve burada sağlanacak kontrol ile yeni katliam planlarının hesabını yapan çetelerin bu planı boşa çıkarılmıştır. Şengal’de özellikle Kuzey ve Güney arasındaki bölge de denetim sağlamak için yapılan bu saldırılar Apocu fedai ruh ile kırılmış ve düşmana ağır darbeler vuran bir direniş sergilenmiştir.”

Sürdürülen bu direnişte koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarına çetelerin konumlanma bilgilerinin verilmesine rağmen herhangi bir bombardıman yapılmadığına da dikkat çekilen açıklamada, “Güçlerimizin bulunduğu alana yapılmayan bu bombardıman pêşmergelerin Keskê’de bulunan noktalarına yönelik yapılan saldırılar esnasında ise yapılmıştır.

HPG ve YBŞ direniş birliklerinin ortak verdiği bu kahramanca mücadelenin detayları şöyledir:

4 Mart günü sabah saat 05.00’te DAİŞ çeteleri Geliyê Şilo’ya yönelik 3 koldan saldırı düzenlemiştir. Gerillalarımızın kontrolünde bulunan tepelere yönelik yapılan bu saldırılar 2 saatten fazla sürmüştür. Gerillalarımızın denetiminde bulunan tepe ve mevzilere yönelik yapılan saldırılara 3 intihar bombacısı katılmış, bu çeteler erkenden fark edilerek vurulmuştur. Bu çeteler patlayarak parçalanmıştır. Çetelerin 3 koldan gerçekleştirdiği saldırılar boşa çıkartılmış ve etkili vuruşlar ile net gözle görülen 22 çete öldürülmüştür. Bu çetelerden 14’ünün cenazesi ele geçmiştir. Yine çok sayıda askeri mühimmat da ele geçirilmiştir” dedi.

Ortak açıklamada ele geçirilen askeri mühimmatları da şöyle sıraladı: 2 adet M-16 silahı ve 12 şarjörü, 12 adet Kalaşnikof silah, 1 Adet BKC silahı, 1 adet B-7 silahı ve 6 roketi, 4 dolu BKC zinciri, 2 adet intihar yeleği, 3 adet el bombası ile 3 adet Rext, 3 adet çanta, 1 adet Glok tabanca, 2 adet telefon, 1 adet BKC namlusu ve 1 adet kamera.

Açıklamada Şengal’in özgürleştirilmesi hamlesinde ilk günden itibaren yerini alan 6 gerillanın da kahramanca direnerek şehadete ulaştığını duyurdu.

Her 5 gerillanın savaşın en ön cephesinde yer alarak, fedakarlıkla, bu görkemli özgürlük hamlesinde yer aldıklarını da vurgulayan HPG Şengal Komutanlığı ile YBŞ Genel Komutanlığı “Onların bu kararlı, fedakar, cesur duruşu mücadelemizin başarı sözü ve andı olacaktır” dedi.

Gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

***

Kod Adı: Agid Zağros

Adı Soyadı: Mehmet Selim Berk

Doğum Yeri: Hakkari

Anne – Baba Adı: Hatice – Fahri

Şahadet Tarihi ve Yeri: 4 Mart 2016 / Şengal

***

Kod Adı: Ferhat Koçer

Adı Soyadı: Mehmet Şirin Ete

Doğum Yeri: Siirt

Anne – Baba Adı: Hatice – Abdullah

Şahadet Tarihi ve Yeri: 4 Mart 2016 / Şengal

***

Kod Adı: İntikam Derwêş

Adı Soyadı: Mehmet Halil Durmuş

Doğum Yeri: Şırnak

Anne – Baba Adı: Hatice – Ömer

Şahadet Tarihi ve Yeri: 4 Mart 2016 / Şengal

***

Kod Adı: Mazlum Şiyar

Adı Soyadı: Mustafa Şeker

Doğum Yeri: Amed

Anne – Baba Adı: Süreyya – İhsan

Şahadet Tarihi ve Yeri: 4 Mart 2016 / Şengal

***

Kod Adı: Bistun Rojhılat

Adı Soyadı: Pürya Ahmetyan

Doğum Yeri: Merivan

Anne – Baba Adı: Tela – Cemil

Şahadet Tarihi ve Yeri: 4 Mart 2016 / Şengal

(aç)

No comments