Breaking News

Şerq El-Ewsed El-Demoqrati dergisinin 32. sayısı çıktı

QAMIŞLO – Şerq El-Ewsed El-Demoqrati dergisinin bahar sayısı çıktı. Bu sayıda Ortadoğu krizi ve çözümüne yer verildi.QAMISLO-ROJHILATA-NAVIN

Şerq El-Ewsed El-Demoqrati dergisinin 32.sayısı çıktı. 3 ayda bir yeni sayısı çıkan dergi Rojava’nın dışında Mısır ve Lübnan’da dağıtılıyor. İdeolojik derginin son sayısında Ortadoğu krizi ve çözümüne ilişkin konular yer alıyor.

Dergide Suriye’deki gelişmeler ve çözümüne ilişkin ‘Federalizm’ gibi temel konular genişçe yer buluyor. ‘kapitalist modernitenin saldırıları ve Ortadoğu’daki kriz’ , ‘Barış ve çözün Ortadoğu toplumlarının elinde’ , ‘Kriz ve çözüm arasındaki Suriye’ , ‘Kürtlerin Türkiye’deki mücadelesi insani ve ahlaki bir mücadeledir’ başlıkları altından önemli konular yer alıyor.

Bu konular dışında ‘tarihte savaş kültürü’ , ‘ekonomi politikası ve Rojava’da savaş göre inşa edilen ekonomi’ ve ‘ Kaos ve bunalımı anlamak için Suriye önemli bir örnektir’ önemli meselelere de bulunuyor.

Dergi ağırlıkta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşüncelerinden faydalanıyor. Öcalan’ın yazılarına yer veriliyor. Öte yandan Mısır, Lübnan ve Suriye’den birçok Kürt ve Arap yazarda derginin kalemşörlerinden.

(ad)

ANHA

No comments