Breaking News

Şêxmeqsûdlu çocuklar: Neden kimse saldırılara dur demiyor?

SILVA MISTEFA

HALEP – SUK ve ENKS’ye bağlı çete grupları, Şêxmeqsûd mahallesinde birçok sivili katlettiler. Şêxmeqsûdlu çocuklar mahallerinde devam eden ablukaya karşı yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası kurumlardan kendilerine destek olmaları çağrısında bulundular.

Halep’in Şêxmeqsûd mahallesinde 16 Şubat’tan beri SUK ve ENKS’ye bağlı çete grupları saldırıların sonucundan şimdiye kadar çoğunluğu çocuk ve kadın 48 sivil katledildi, 434 kişi de yaralandı.

Şêxmeqsûd mahallesinde 7 okulda eğitim gören 6700 öğrenci çete grupların saldıllarının artmasıyla birlikte eğitimlerine ara vermek zorunda kaldılar.

Eğitimlerine zorınlu ara veren çocuklar,saldırılar karşısında hissettiklerini ANHA ile paylaştı.

Xelîl Oso (11) isimli 5.sınf öğrencisi çocuk,çetelerin okullarını vurduklarını belirterek çetelere günahlarının ne olduğunu soruylarıyla veryansın etti.

Sîdra Neiso (12) isimli çocuk, okuluna dönmek istediğini belirterek çetelerin kendilerini temel haklarından mahrum bıraktığınu kaydetti.

Îvan Idrîs (8) isimli 2.sınıf öğrencisi, çetelerin füzelerle okullarına saldırdığını her gün birlikte oynadığı arkadaşlarının katledildiğini belirterek mahallenin çocuklarının seslerini duymaları için uluslarası kurumlara destek çağrısında bulundu.

Xelîl Hesen (11) isimli 5.sınıf öğrencisi çete saldırılarına karşı neden sessiz kalındığına tepki göstererek barışcık bir ortamda yaşam sürmek istediklerini belirtti.

 (u)

ANHA




No comments