Breaking News

Son 24 saatte 8 köy çetelerden temizlendi

SERÊKANIYÊ – Son 24 saatte QSD güçleri 8 köyü daha DAIŞ çetesinden temizledi.
Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Kezwan dağının batısı ile Rakka’nın kuzeydoğusu arasında kalan alanda ‘Êlîn ve Cudi’nin İntikam’ı’ operasyonları 7.gününde tüm hızıyla devam ediyor. Bölgeden edindiğimiz bilgilere göre, son 24 saatte içinde çeteler için stratejik önemde sahip Mekmen köyünün de bulunduğu 8 köy QSD savaşçıları tarafından özgürleştirildi.
QSD savaşçıları son 24 saat içinde Hesekê hattından 5 km daha ilerleyerek, Hesekê’nin 50 km güneybatısında bulunan Xirbet Malha köyünün tepesi çetelerden kurtarıldı. Tepenin özgürleştirilmesi sonrasında DAIŞ çeteleri bomba yüklü bir araçla saldırı girişiminde bulundu. Saldırı girişimini erken fark eden QSD savaşçıları bomba yüklü aracı amacına ulaşmadan imha etti.
QSD savaşçıları Kezwan dağının batısında El-Hemed, El-Cedhan, El-Cedûh, El-Bedir, El-Serad, Dilyan, Dilyan Mitlî köylerini çete işgalinden kurtardı.
QSD savaşçılarının başlattığı intikam hamlesi Cizîr kantonu ve Girê Spî arasında güvenlik hattı oluşturmayı ifade ederken operasyonlar dalga dalga büyümeye devam ediyor.
(ad)
ANHA

No comments