Breaking News

Sözde muhalif çetelere MİT’ten fosfor ve clor gazı transferi

HALEP – YPG güçleri tarafından sağ yakalanan sözde Suriye muhalefetine (ENKS’nin de içinde yer aldığı SUK) bağlı silahlı grup üyesi Xalid Taha adlı çete, AKP hükümeti ve MİT’in kendilerine Şêx Meqsûd’da sivil katliam gerçekleştirmeleri için bol miktarda fosfor ve clor gazları gönderdiğini itiraf etti.

Türkiye’nin himayesindeki Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) ve ENKS’ye bağlı sözde muhalif çete grupları, dün geceden bu yana Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik bombardımanını sürdürüyor. Sözde muhalif çete gruplarının saldırılarına YPG güçleri de karşılık veriyor. YPG dün geceki çatışmalarda Şuhedaa Bedir grubuna bağlı 16. Fırka (Furqeya 16’an) üyesi Xalid Taha isimli bir çeteyi sağ yakaladı. Çete üyesi saldırılasrın MİT tarafından organize edildiğine ve sivillerin hedeflenmesine ilişkin çarpıcı itiraflarda bulundu.

Yaralı olarak ele geçen çete Xalid Taha, SUK ve ENKS’ye bağlı sözde silahlı muhalif grupların komutanlarının Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırı perspektiflerini doğrudan AKP ve MİT’ten aldığını itiraf etti.

Çete Taha, AKP ve MİT’in Şêx Meqsûd mahallesinde sivil katliam yapmaları için çete gruplarına bol miktarda fosfor ve clor gazları gönderdiğini söyledi.

(ad/aç)

ANHA

No comments