Breaking News

Tişrin’in elektiriği Cizir’e kadar ulaşacak

KELSÛMA ELÎ

GIRKÊ LEGÊ –  Cizir kantonu Enerji Konseyi Başkanı Silêman Xelef,Tişrin Barajı’ndan üretilen elektiriğin Cizir kantonuna kısa zamanda ulaştırılması için çalışma yürüttüklerini belirtti.

26 Ocak2ta DAIŞ çetelerinden temizlenerek özgürleştirilen Tişrin Barajı’nda çeteler tarafından meydana gelen yıkımın onarılma ve barajı aktif hala getirme çabaları devam ediyor.

Cizir kantonu Enerji Konseyi Başkanı Silêman Xelef, barajda devam eden onarım çalışmalarını ve gelinen son aşamayı ANHA’ya değerlendirdi.

Xelef, şimdiye kadar çetelerin  yıktığı 22 direğin Cizir kantonundan getirilerek Tişrîn Barajı ve Êyn Îsa (Bozanê) arasına yerleştirildiğini belirtti.

Xelef, Hesekê ve  Mebrûka  elektrik santralleri arasında 230 trafodan elektirik dağtılmasını için hazırlıklarının neredeyse tamamladığını  ve Heseke’de yıkılan elektirik direklerinin tekrar dikildiğini kaydetti.

Xelef, Cizir kantonuna 150 megawatt elektirik ulaşacağını ve Gire Spi’ye elekitirik ulaştırmak için  hava şartlarının çalışmalarının olumsuz etkisi nedeniyle geç kalındığını fakat tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi.

(u)

ANHA

No comments