Breaking News

TKP-ML TİKKO: Saldırının planlayıcısı ve uygulatıcısı Türk devletidir

HABER MERKEZİ – TKP-ML TİKKO 25 Mart günü saat 13:20 ile 14:00 arasında merkezlerine yönelik düzenlenen bombalı saldırının planlayıcısının ve uygulatıcısının Türk devleti olduğunu belirtti.

TKP-ML TİKKO 25 Mart günü saat 13:20 ile 14:00 arasında merkezlerine yönelik düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

TKP-ML TİKKO açıklaması şu şekilde;

“ DAIŞ çeteleri tarafından 25 Mart günü Serekaniye’de bulunan karargamıza yönelik bir bombalı  saldırı düzenlendi. Öncelikle şunun bilinmesini istiyoruz. Bu saldırının planlayıcısı ve uygulatıcısı  TC devletidir.

Rojava devrimi Ortadoğu’ da ve bölge üzerinde sarsıcı bir deprem etkisi yarattı. Rojava devrimini savunan, sahiplenen, korumaya çalışan her anlayış her yapı faşist TC. devletinin politik ve askeri hedefi durumuna geldi.

Rojava devrimini savunan Kürt ulusu üzerinde ki yüzyıllık inkar ve imha politikasına karşı duran, mazlumların özgürlük ve kurtuluşunu savunarak zalimlerin karşısında duran her anlayış her yapı faşist TC. devletinin düşmanı olarak görüldü, kabul edildi.

Ya TC devletinin  zulmü onaylanacak ya da zulme karşı olunarak mazlumların haklı ve devrimci saflarında olunacaktır. Bu açık ve net saflaşmada safını her zaman olduğu gibi bugünde mazlumlardan yana belirleyen Kürt ulusunun tam hak eşitliğini, tam özgürlüğünü savunan ve savunduğu devrimci görüşler uğruna savaşan partimiz TKP-ML ye bağlı TİKKO karargahına yapılan bombalı saldırı manidardır.

Bu saldırının ülkemizde birçok devrimci örgütün bir araya geldiği ve faşist TC devletinin saldırılarını boşa çıkartmak  için kurulan Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin ilanının  ardından yapılması bu saldırının amacını ortaya koymaktadır.

Biz TKP-ML TİKKO olarak Rojava topraklarını çetelerden temizlemek için yapılan her hamlede yerimizi almaya devam edeceğiz. Biz Rojava devrimini sahiplenmeye-savunmaya-korumaya devam edeceğiz.

Biz Kürt ulusu üzerinde ki her türlü imha ve inkar politikalarına karşı çıkarak tam hak eşitliği ve tam özgürlüğünü savunmaya ve bu amaçla savaşmaya devam edeceğiz. Ne faşist TC devletinin tehdit dolu saldırıları ne de faşist DAIŞ çetelerinin hain saldırıları bizleri yıldıramaz.

Savunduğumuz haklı devrimci görüşleri savunmamızı engelleyemez. Mazlumların yanında zalimlere karşı savaşımızı hiçbir faşist saldırı durduramaz.”

(my/ad)

ANHA

No comments