Breaking News

Türk ordusu, DAIŞ ve SUK/ENKS çetelerinin saldırıları sürüyor

HABER MERKEZİ – SUK ve ENKS’ye bağlı çetelerin Şêx Meqsud’a yönelik saldırıları ve ateşkes ihlalleri devam ederken, buna paralel Türk ordusu ve DAIŞ çetelerinin de YPG mevzilerine yönelik saldırılarındaki artış dikkat çekiyor.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Ceyş El-Mucahidîn, Festeqim Kema Emert Topluluğu ve Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırılarının devam ettiğini duyurdu.

YPG, 14 Mart gecesi çete gruplarının Museles (Üçgen) ve Seken Şebab bölgesinden yeni bir saldırı düzenlediğini ve saldırı sonrası başlayan çatışmaların sabah saatlerine dek devam ettiğini, bu çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediğini, bir YPG savaşçısının yaralandığını bildirdi.

YPG ayrıca 15 Mart günü (bugün) saat 09.55’te çete gruplarının havan ve cehennem toplarıyla Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik bombardıman düzenlediğini kaydederken, saat 13.00’da ise çete gruplarının Grad füzeleri, ağır silahlar ve cehennem toplarıyla Şêx Meqsud mahallesindeki sivil yerleşim yerleri ve YPG mevzilerine yönelik saldırı düzenlediğini belirtti.

Türk ordusu YPG mevzilerini hedef almaya devam ediyor

Açıklamada, “Türk ordusunun tüm Rojava sınır hattı boyunca güçlerimizi ve sivil halkı hedef alan saldırıları devam etmektedir” diyen Basın Merkezi, 14 Mart günü saat 20.45’te Türk ordusunun Amûdê kentine bağlı Xerezê bölgesindeki YPG mevzilerine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlediğine yer verdi.

Şedadê güneyi ve batısında çete saldırısı

YPG açıklamasında 14 Mart günü saat 04.00’da DAIŞ çetelerinin Şedadê güneyi ve batısında kapsamlı bir saldırı başlattığı belirtilerek, “Şedadê kasabasının 20 km güneyindeki Ezawî ve Elwa köyleriyle, kasabanın 53 km batısında bulunan Mekmen köyü güneyinde eş zamanlı olarak başlatılan saldırılara güçlerimiz sert karşılık vermiştir. Çete gruplarının saldırıları ardından başlayan çatışmalar halen devam etmektedir. Çatışmalar ve sonuçları hakkında daha sonra ayrıntılı bilgiler paylaşılacaktır” denildi.

No comments