Breaking News

YPG: 4 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – Halep’in Şêx Meqsud Mahallesi’ne sızmak isteyen silahlı muhalif gruplar YPG/YPJ savaşçıları tarafından püskürtüldü. Yaşanan çatışmalarda 4 çete öldürüldü.
YPG Basın Merkezi, Ehrar El-Şam, Cebhe Şamiye, Lîwa Sultan Murad, Ketîbeyên Sultan Fatih, Ketîbeyên Fisteqim Kema Emert, Ketîbeyên Nûredîn Zengî, Lîwa 13, Foca Yekem, Ketîbeya 116 ve Ketîbeyên Ebû Emar çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud Mahallesi’ne yönelik düzenlediği saldırıların devam ettiğini belirtti. YPG; “Havan ve cehennem toplarıyla Şêx Meqsud Mahallesi’ni hedef alan çete grupları Seken Şebab ve Cendol Yolu üzerinden sızma girişimleri de sürmektedir.
Seken Şebab bölgesinden sızma girişiminde bulunan çete gruplarına sert karşılık veren güçlerimiz bu bölgede 4 çete üyesi öldürmüştür. Akşam saatlerinde aynı bölgelerde yenilenen saldırılar da güçlerimiz tarafından püskürtülmüştür. Bu saldırıdaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” dedi.
Miseêd köyü çetelerden temizlendi
Çete gruplarının saldırılarında üs olarak kullandığı alanların temizlenmesi amacıyla 6 Mart günü Eyn Îsa kasabası ile Tişrîn Barajı arasında kalan bölgede başlatılan operasyonun de sürdüğünü ifade eden YPG, “7 Mart günü güçlerimiz bu bölgede bulunan Miseêd köyünü çetelerden temizlemiştir. Operasyon esnasında çetelere ait patlayıcı yüklü bir araç imha edilmiştir.
Bu operasyonda 1 adet 12,5mm’lik doçka ve 320 mermisi, 3 adet kaleşnikof ve 240 kaleşnikof mermisi, 14 adet el bombası, 9 adet B7 roketatar güllesi ve 10 ateşleyici (HV), 1 adet dürbün, 1 adet raxt, 1 adet çanta ele geçirilmiştir” diye belirtti.
YPG Basın Merkezi, açıklamasında devamla şu ifadelere yer verildi:
“7 Mart günü saat 13.30’da DAIŞ çeteleri Kobanê’ye bağlı Tişrîn Barajı’nın batısında ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.
DAIŞ çeteleri aynı saatlerde Cerablus güneyindeki mevziilerinden Kobanê’nin güneybatısında bulunan Qereqozax köyü ve çevresine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.
Çete grupları 8 Mart (bugün) saat 01.00 sularında Tişrîn barajının batısında da sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından kısa süreli bir çatışma yaşanmış ve çete grupları alandan kaçmak zorunda kalmıştır.”




No comments