Breaking News

YPG: Halepçe katliamını unutturmayacağız

HABER MERKEZİ – Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG),Halepçe şehitlerini anarak, “Halkların katilleri halklara hesap verecektir” dedi.

SYPG, 16 Mart 1988 Halepçe katliamının yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada şunlara yer verildi:

“Ortadoğu coğrafyasının kadim halklarına karşı zalim Dehakların eliyle katliam ve soykırımlar gerçekleştirildi. Bu katliamlardan bir tanesi de Halepçe katliamıdır.

İşgalci ordu güçleri ve kan emici Irak rejimi ile Dehak’ı Saddam Hüseyin 28 yıl önce Halepçe’de kimyasal silah kullanarak katliam gerçekleştirmişti. 16 Mart 1988’de Başurê Kürdistan’ın Halepçe kenti Irak ordusuna ait savaş uçakları tarafından kimyasal silahlarla bombalanmıştı. Büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 5 binden fazla kişi bu saldırıda katledilmiş, binlercesi kaybedilmiş, 10 bin insan, yaralanmış ve Halepçeli 10 binlerce kişi de yaşam alanlarını terk etmişti. Kullanılan kimyasal silahın bölge halkı üzerindeki etkisi bulunmaktadır. Yeni doğan bebeklerde sağlık problemleri görülüyor.

Emperyalist ve işgalci, kan emici güçler tarafından bu katliamlar Kürt ve Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesine karşı devam etmektedir. Bu gün bu katliamları gerçekleştirenlerin adları Saddam olmayabilir! DAIŞ, Esad, Erdoğan ve emperyalist güçlerdir. Kürt halkı ve diğer halkalara karşı bu insanlık dışı gerçekleşen katliam ve soykırım uygulamalarına rağmen, Kürdistan ve Ortadoğu coğrafyasında halkların devrimi gelişerek umut ışığı olmaktadır. Bu açıdan diyebiliriz ki, Rojava devrimi ilk olarak Ortadoğu’da katliam ve soykırım gerçekleştiren emperyalist ve işgalci güçlerden hesap sormaktadır.

SYPG olarka, Halepçe katliamının 28.yılında, tüm işgalci, sömürgeci ve halkların katillerini nefretle lanetlediğimizi belirtiyoruz. Bugün halklara karşı yapılan saldırılara nedeniyle Ortadoğu halklarının seslerini yükselmeleri çağrısında bulunuyoruz. Halepçe şahsında bütün soykırımlara karşı Rojava devriminin ruhuyla, birlik temelinde ve halkları destekleyerek mücadelemizi Newroz ateşini harlayarak  katil sistemlere, işgalci,faşist güruha karşılık vereceğiz.”

(ad)

No comments