Breaking News

YPG: Saldıran çetelere ağır darbe vuruldu

HABER MERKEZİ – 5 ayrı koldan Tişrîn Barajı’nın doğu yakasına saldıran DAIŞ çetesinin YPG güçleri sert karşılık verdi. Saldırıları kırılan çetelerin çok sayısı ölüsü bulunurken, birçok askeri malzeme de YPG güçlerinin eline geçti.

YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, 27 Şubat günü 15.30 ile 16.30 saatleri arasında DAIŞ çetelerinin Eyn Îsa kasabasının doğusunda bulunan Şergirak köyü ve çevresine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlediğini belirtti.

Açıklamanın devamında 28 Şubat günü 01.00 ile 03.00 saatleri arasında DAIŞ çetelerinin Tişrîn barajının güneyine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlediğine yer verildi.

YPG her iki saldırının ardından DAIŞ çetelerinin baraja yönelik bir saldırı başlattığını, Tişrîn barajının doğusunda bulunan Şehit Şervan Tepesine ve çevresine yönelik 5 ayrı koldan düzenlenen saldırılara YPG güçlerince sert karşılık verildiğini açıkladı. Alandaki çatışmaların sabah saat 05.00’a kadar aralıksız devam ettiği belirtilen YPG açılamasında, “Saldırıların başladığı ve barajın doğusunda bulunan Ebu Sifah köyü de hedef alınmıştır.

Bu alanlarda yaşanan çatışmalarda çetelere ait 23mm’lik bir doçka imha edilmiştir. Ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediği çatışmalar ardından güçlerimiz alanda bir operasyon düzenlemiştir. Bu operasyon sonucunda 2 adet çifte, 2 adet pompalı tüfek, 1 adet el bombası, 1 adet BKC yedek namlusu ve 200 adet kaleşnikof mermisi ele geçirilmiştir” denildi.

Çete gruplarının aynı gün saat 23.00’da da barajın kuzeyinde sızma girişiminde bulunduğu kaydedilen açılamanın devamında, YPG güçlerinin karşılık vermesi üzerine çete grupları alandan kaçmak zorunda kaldığı, 28 Şubat günü saat 12.00’da DAIŞ çetelerinin Cerablus’un güneyinde bulunan Hemama köyü yakınlarından Kobanê’nin güneybatısında bulunan Qereqozax köyü ve çevresine yönelik bir saldırı düzenlediği aktarıldı.

YPG açıklamasında, Girê Spî, eyaletine bağlı Şergirat cephesinin güneyini dün gece saat 03.30 ile 04.30 arasında ağır silahlarla saldırdığını belirtildi.

(ad)

ANHA

No comments