Breaking News

YPG’den izleme kuruluna bir uyarı daha

HABER MERKEZİ  – YPG Genel Komutanlığı, ENKS’nin’de içinde bulunduğu Suriye Koalisyonuna bağlı çete gruplarının saldırılarına ilişkin Suriye’deki Ateşkesi İzleme Koordinasyonuna 2 bilgilendirme mektup gönderdi. Mektupta çetelerin kimyasal gaz kullandığına yer veriliyor.

YPG Genel Komutanlığı, 27 Şubattan buyana Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik süren saldırılana ilişkin Suriye’deki Ateşkesi İzleme Koordinasyonuna 2 bilgilendirme mektup gönderdi. YPG’nin ilk mektubu şu şekilde;

“Suriye’de Ateşkesi İzleme Özel Koordinasyonuna,

24 Mart 2016 tarihinde saat 22.30’da Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik Grad bölgede yapılan füzeler ve cehennem toplarıyla bir saldırı gerçekleştirdiklerini sizlere bildirmek isteriz. Mahalleye isabet eden topların patlaması sonrası sarı bir duman yükselmiş ve birçok kişi zehirlenmiştir. Yine bu topladan çıkan sarı dumanlar nedeniyle yurttaşlarda göz yanması ve göz yaşarması ve nefes problemi ortaya çıkmıştır. Yapılan laboratuar araştırmalar sonucunda füze ve cehennem toplarında kimyasal gaz kullanıldığı ortaya çıkmıştır. Bu saldırılar Benizeyd mahallesine konuşlanan Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK)’a bağlı Sultan Murad Tugayı, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, El-Fetih Tugayı, Ceyş El-Mucahidîn, Festeqim Kema Emert Grupları ile Nûreddîn Zenkî Taburları tarafından yapılmaktadır.”

İkinci mektup şu şekilde;

“Suriye’de Ateşkesi İzleme Özel Koordinasyonuna,

25 Mart 2016 tarihinde Cuma günü Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK)’a bağlı Sultan Murad Tugayı, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, El-Fetih Tugayı, Ceyş El-Mucahidîn, Festeqim Kema Emert Grupları ile Nûreddîn Zenkî taburları Seken Şebabî, Eşrefiye ve Seken Şiqeyf bölgelerinden havan ve füzelerle Şêx Meqsud mahallesine saldırmışlardır. Bu saldırılar sonucunda Seedo Mehemed Seedo isimli yurttaş yaşamını yitirmiş ve 6 yurttaş da yaralanmıştır.

Mahalleye yönelik saldırılar devam etmektedir.

(ad)

ANHA

No comments