Breaking News

YPG’den Şêx Meqsud açıklaması



HABER MERKEZİ – YPG, Suriye muhalefetine bağlı silahlı grupların Şêx Meqsud’a saldırıları ve Türk ordusunun Girê Spî’ye yönelik provokatik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

YPG Basın Merkezi, Suriye’de ateşkesi ihlal eden Suriye muhalefetine bağlı silahlı grupların Şêx Meqsud’a saldırıları ve Türk ordusunun Girê Spî’ye yönelik provokatik saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

YPG açıklaması şöyle:

“1. Ehrar El Şam, El Nusra, Sultan Murad Tugayı ve birlikte hareket eden diğer çete grupları dün akşam saatlerinde Şêx Meqsud mahallesine havan ve cehennem topları ve ağır silahlarla yeni bir saldırı düzenlemiştir. Çete gruplarının bu saldırıları sonucunda 16 sivil yurttaşımız şehadete ulaşmış, 4 Asayiş üyesi de içinde olmak üzere çok sayıda sivil yurttaşımız yaralanmıştır.

Saldırılar püskürtüldü

Çete grupları eş zamanlı olarak Seken Şebab, Cendol yolu ve Eşrefiye kavşağından Şêx Meqsud mahallesine sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından alanda şiddetli çatışmalar yaşanmış ve çete saldırıları püskürtülmüştür. Bu çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.

8 çete öldürldü

Aynı gün çete grupları Mesbeh, Kastello yolu ve Seken Şebab bölgelerinden ikinci bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırılar da güçlerimizin müdahalesiyle boşa çıkarılmıştır. Mesbeh ve Seken Şebab alanlarında tespit edilebilen toplam 8 çete üyesi öldürülmüştür.

Türk ordusu Girê Spî’ye saldırıdı

    Türk ordusunun 24 Ekim 2015 tarihinden bu yana aralıklarla güçlerimize yönelik düzenlediği saldırılar devam etmektedir.

Bu saldırılar kapsamında Türk Ordusu 7 Mart (bugün) saat 06.00’da Akçakale’deki mevzilerinden Girê Spî Buğday ambarlarına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

Eyn Îsa kasabası ile Tişrîn barajı arasında YPG’den operasyon

    6 Mart günü güçlerimiz Eyn Îsa kasabası ile Tişrîn barajı arasında kalan bölgede bir operasyon düzenlemiştir. Çete gruplarının saldırılarında üs olarak kullandığı alanların hedeflendiği operasyon sonucunda Ebu Dabad köyü çetelerden temizlenmiştir. Net ölü ve yaralı sayısının tespit edilemediği operasyonda güçlerimiz 4 çete cenazesi ele geçirmiştir.

No comments