Breaking News

YPJ savaşçıları: Kobani’den YPS-Jin saflarına kadar direnişe devam

KOBANÊ/DÊRIK –  YPJ savaşçıları direniş ve mücadele bayrağını daha yükseğe taşımak için her günü 8 Mart’a rengiyle kutlayacaklarını belirtti.

YPJ savaşçıları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne dair ANHA’ya konuştu.

Roza Efrîn:

8 Mart, kapitalist ve köleci sisteme  karşı mücadele ve direniş arayışıdır. 21.yy’da harlanan kadın devrim mücadelesinin ateşi bugün koca bir alev topuna dönüştü. Rojava Devrimi bunun en somut örneği. Kadınların öncülük misyonu ve üstlendiği tarihi rol göz önündeydi. Kadınlar kapitalist sistemin tüm engellerine rağmen mücadeleden geri durmayacaklarını bir kez daha gösterdiler.

Bu aşamaya gelinmesinde en büyük pay şüphesiz Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve sunduğu fikirlere ait.Bakur Kürdistan’daki kadınlar kendi haklarını savunmak için ayaktalar.YPS-Jin’in Bakur’da yazdığı direniş destanını savaş mevzilerinde büyüyerek devam edecektir. YPS-Jin Erdoğan ve iktidarına karşı bir cevaptır.

Rûken Kobanê:

8 Mart’ı öncelikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ve direniş mevzilerindeki kadınlara armağan ediyorum. 8 Mart’tan aldığımız güçle Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü göreceğiz. Toplumsal özgürlüğün olmazsa olmazı kadın özgürleşmesinden korkan iktidar zihniyeti yıkılacaktır.

Têkoşîn Botan:

Bugün binlerce kadın direniş mevzilerinde varlıklarını ve topraklarını korumaktalar. YPS-Jin bunun en somut ve en güncel örneğidir.

Nûbihar Yilmaz:

Bugünü birkaç kelime ile özetlemek zor. Bugün kadın direniş ruhunun tüm zamanlara yansıdığı tarihi bir dönemeçtir. Kobani’de ve Rojava’da devralınan mirasla zafere kadar kadın direnişi sürecektir.

Ezda Kobanê:

Bu 8 Mart2ı kadın özgürlük baharına çevirmek için tüm kadınları direniş saflarına çağırıyorum.

Newal Kobanê:

Zulüm ve iktidara başkaldırı simgesi olan 8 Mart’ı tüm dünya kadınlarına kutluyorum.

 (u)

ANHA

No comments