Breaking News

20 özgürlük tutkunu Efrîn’de toprağa verildi

EFRÎN –  12 Mart 2004 serhildanında yaşamını  yitiren siviller,  19  TEV-DEM, Asayiş üyesi ,HPG gerillası ile 13 Nisan’da Til Rifat‘ta yaşamını yitiren YPG savaşçısının cenazesini Şehîd Seydo ve Şehîd Refîq  Şehitlikleri’nde defnedildi.
12 Mart 2004 serhildanında yaşamını  yitiren siviller,  19  TEV-DEM, Asayiş üyesi, Farklı tarihlerde yaşamını  yitiren  HPG gerillası ile 13 Nisan’da Til Rifat‘ta yaşamını yitiren YPG savaşçısı Nûrî Dada (Şaho Peyman) cenazeleri binlerce Efrinli tarafından Şehîd Seydo ve Şehîd Refîq  Şehitlikleri’nden sonsuzluğa uğurlandı.
Efrin Şehit Aileleri Kurumu önünden teslim alınan cenazeler uzun bir araç konvoyu ile ilçedeki şehitliğe getirilerek burada askeri bir merasim düzenlendi.
Merasimde Savunma Konseyi başkanı Ebdo Îbrahîm, Şehit Aileleri Kurumu  adına Xelîl Ehmed, TEV-DEM adına  Endamê Rêveberiyê Rojhilat Têkoşer ve şehit aileleri adına  Ibêd Hesen jî keça ve Bêrîvan Hesen konuşmalarda bulundu.
Konuşmalarda özgürlük savaşçılarının ailelerine başsağlığı dileyerek şehitlerin mücadelesi izinden yürüme kararlığı vurgulandı.
Konuşmaların ardından şehadet belgeleri okunan şehitler zılgıtlar ve sloganlar arasında toprağa verildi.
Ibêd Hesen, Eyûb Bekir Hesen, Kajîn (Elî Soro), Zinar (Lûqman Reşîd)  Şehîd Seydo  Şehitliği’nde;
Seîd Mûsa, Izzet Robarî, Zeyneb Çawîş,Îbrahîm  Serbrî Mihemed, Celal Îbrahîm, Ferîde Ehmed, Bettal Ebdo, Reşîd Hebîb, Elî Şêx Mihemed,  Mihemed Mistefa, Welat Seydo, Mihemed Cefer, Ebdilrehman Bekir, Fewzî Hesko, Mistefa Reşîd veŞaho Peyman ise Şehîd Refîq Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.
(u)
ANHA

No comments