Breaking News

AKP çeteleri Qamişlo’da bir çocuğu daha yaraladı

QAMIŞLO – Nusaybin’deki öz yönetim direnişi karşısında ilerleyemeyen AKP devlet güçleri, bir yandan kenti ağır bombardımana tabi tutarken, diğer yandan da Nusaybin’in karşısındaki Qamişlo’yu hedef almaya devam ediyor. Yenilgisini kadın ve çocuklardan çıkarmaya çalışan AKP, Qamişlo’da bir çocuğu daha yaraladı.
AKP devlet güçlerinin bir ayı aşkındır hedef aldığı Mardin’in Nusaybin ilçesinde, devlet güçleri öz yönetim direnişi karşısında hezimet yaşadı. AKP saray çetelerinin Nusaybin’e yönelik soykırım saldırılarını başlatmasıyla birlikte, Qamişlo kentine de saldırmaya başladı.
Son olarak 14 Nisan’da Mihemed Sûrac (7) isimli çocuk okuldan eve döndüğü sırada AKP devlet güçlerinin Nusaybin’den açtığı ateş sonucu yaralandı. AKP güçleri tarafından yaralanan Sûrac tedavi edilmek üzere çevredeki yurttaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı.
AKP güçlerinin saldırıları sonucu Qamişlo’da şimdiye kadar Ebdullsetar Cebar isimli çocuk yaşamını yitirdi. Öte yandan saldırılar sonucunda bir kadın ve bir genç yaralandı. Yine bölgeye düşen havanlar çevrede ev ve işyerlerinde hasara yol açtı.
(ad)
ANHA
QAMISLO-GULEBARANA-LESGEREN-TIRK-LI-SER-ZAROKA14 QAMISLO-GULEBARANA-LESGEREN-TIRK-LI-SER-ZAROKA13 QAMISLO-GULEBARANA-LESGEREN-TIRK-LI-SER-ZAROKA12 QAMISLO-GULEBARANA-LESGEREN-TIRK-LI-SER-ZAROKA11 QAMISLO-GULEBARANA-LESGEREN-TIRK-LI-SER-ZAROKA10 QAMISLO-GULEBARANA-LESGEREN-TIRK-LI-SER-ZAROKA7 QAMISLO-GULEBARANA-LESGEREN-TIRK-LI-SER-ZAROKA1 QAMISLO-GULEBARANA-LESGEREN-TIRK-LI-SER-ZAROKA2 QAMISLO-GULEBARANA-LESGEREN-TIRK-LI-SER-ZAROKA3 QAMISLO-GULEBARANA-LESGEREN-TIRK-LI-SER-ZAROKA5
QAMISLO-GULEBARANA-LESGEREN-TIRK-LI-SER-ZAROKA6

No comments