Breaking News

Çetelerce 4 oğlu öldürüldü, bir kızı kayıp, bir oğluysa ağır hasta

XISÛN RECEB
GIRÊ SPÎ – Altı çocuk babası Mehemed Hemşo’nun 4 oğlu DAIŞ çetelerince öldürüldü, esir alınan en büyük oğlu hücrede ağır hastalığa yakalandı. Esir olan kızındansa haber alınamıyor.
Geçimlerini tütün ürünleri satarak sağlayan aile Rakka’da yaşıyordu. Rejimin baskısından ötürü 2013 yılında Girê Spî’ye göç etmek zorunda kalıyorlar. Baas Rejiminin yıkıcı etkisinden kaçabilen Hemşo ailesi, bu kez de DAIŞ çetelerinin zulmüne esir oluyor.
2014’te DAIŞ çetelerinin Girê Spî bölgesini ele geçirdiği sıralarda DAIŞ emiri Feysel El-Belo, Hemşo ailesinde Fewaz Hemşo’yu esir alır. Fewaz’ın yaşayıp yaşamadığı hakkında herhangi bir bilgisi olmayan aile, Feysel Hemşo’yu durumu öğrenmek  için DAIŞ çetelerinin yanına gönderir. Fakat o da aynı şekilde esir alınır. Bu kez bir diğer kardeş Maemer Hemşo her iki kardeşinin de durumları hakkında bilgi alabilmek için DAIŞ çetelerine gider ve o da esir alınır.
Hemşo ailesi bir ay boyunca esir alınan 3 ferdinden de haber alamaz. Bu duruma dayanamayan anne Eyuş El- Helaq Hemşo ve Avukat kızı Meryem Hemşo, DAIŞ emiri Feysel El-Belo’nun yanına gider. Ailenin acıları dinmek yerine daha da artar. Çünkü çete emiri Meryem’i de esir alır ve anneyi gerisin geri gönderir.
Aile çocuklarını aramaktan vazgeçmez. En büyük oğul Riyad Rakka’ya varana dek süren yolculuğunda bir sürü çete noktasında kardeşlerini arar. Ancak çetelerce vurulur, yaralı halde hücreye atılan Riyad tedavi edilmez.
2 hafta çete hücresinde tedavi edilmeden esir tutulan Riyad’ın durumu iyice kötüleşince aileye bilgi verilir. Anne Riyad’ı çetelerden teslim alır ve derhal Girê Spî Hastanesine götürür.  Tedavisi sırasında kanser olduğu da anlaşılır.
Beş ay süresinde beş çocuğundan haber alamayan 70 yaşındaki anne, onları aramaktan da vazgeçmez. Bir zaman sonra DAIŞ çetelerinin cenazeleri sakladığı yerlerden biri olan Hezime bölgesinde 4 çocuğunun cenazesine ulaşır. Meryem’in yaşayıp yaşamadığı hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamaz ama cenazesinin Girê Sipi’ye 30 km uzaklıktaki EL-hute civarında olduğu söyleniyor.
Fazlasıyla zor günler yaşayan annenin acıları dinmiyor. Çetelerce önce esir alınan sonra da katledilen çocuklarının acısı bir yana, yetim kalan torunları için de zorluklar yaşıyor. Riyad ise hem yaşananlara hem kansere direniyor.
(ad)
ANHA

No comments