Breaking News

Minbic Yürütme Meclisi ilan edildi

KOBANÊ – Bugün gerçekleşen Minbic bölgesi Kurucu Meclis toplantısı sonucu Minbic Meclisi oluşturuldu.
‘Minbic’i halkların kardeşliği ve ortak yaşam sembolü haline getireceğiz’ sloganıyla düzenlenen Minbic bölgesi Kurucu Meclis toplantısı başladı. Kobani’ye bağlı Sirrîn kasabasında kültür merkezinde Minbicli etnik yapılardan 43 kişinin temsilciliğiyle gerçekleşen ve 3 saat süren toplantıda Minbic Meclisi ilan edildi.
Sozdar Xalid ve Farûq El-Maşî Minbic Meclisi Eşbaşkanları olarak seçildi. Aslen Arap olan Ebîr Receb, Salih Hac Mihemed ile Kürt asıllı Ebdo Mustafa Meclis Eşbaşkan yardımcıları olarak belirlendi.
3 saat ardından neticelendirilen toplantı içeriği düzenlenen bir basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşıldı.
Toplantı sonuç bildirgesi Minbic Meclisi Eşbaşkanı Farûq El-Maşî tarafından okundu.
Açıklama şu şekilde;
Suriye’de başlayan devrim süreciyle birlikte Minbic Demokratik Bir Suriye’nin inşası için mücadele etmiştir. Bu uğurda onlarca şehit vermiştir. Kent ve kırsal bölgesi 21 Ocak 2014 tarihinde DAIŞ çeteleri tarafından işgal edilmiştir. O dönemden buyana DAIŞ çetelerinin öldürme, kaçırma ve yıkım gibi insanlık dışı uygulamalarına rağmen bölge halkı mücadelesini duraksatmamıştır. DAIŞ çetelerinin bölge halkının iradesini kırmaya yönelik tüm uygulamaları başarılı olmamıştır. Bunun da sebebi; bölge halkının ortak yaşam ve halkların kardeşliğine dayanan tahirsel geçmişi ve inancına dayanmaktadır. O nedenle Minbic halkı DAIŞ çetelerinin tüm Suriye’den arındırıp temizleyecek askeri güçlere destek vermiştir.
Bizde bu temellere dayanarak, bugün Münbic ve tüm kırsalında yaşayan oluşumları içine alan Minbic Yürütme Meclisini ilan ediyoruz. Bu Meclis bölge halkına hizmet etme görev ve sorumluluğunu üstlenerek geleceğin yönetim sistemini üzerine almaktadır. Minbic Yürütme Meclisi bölgedeki tüm temsilcilerden oluşan, aralarında kadınlarında bulunduğu 43 kişiden oluşmaktadır.
Meclisin oluşturulma amaçları:
*Tüm halkların temsilciliğini üstlenecek demokratik bir sistemi inşasını amaçlar ve merkezi olmayan bir Suriye yönetim modeli için mücadele etmeyi amaçlar.
*Halklar arasında toplumsal adalet ve eşitlik ilkesini esas alır, ayrımcılığı gözetmez.
*DAIŞ çetelerini bölgeden çıkarmak ve toplumsal inşanın temel harcı olarak ahlaki-politik yaşamı bölgede inşa etmeyi esas alır.
*eşitlikçi ve özgür bir toplum inşası için kadın özgürlük mücadelesi ve rolünün aktifleşmesini esas alır.
*Meclis, ortak yaşam, halkların kardeşliği ilkesiyle toplumlar arasındaki iç barışı kabul etmeyi esas alır.
*Meclis, özgürlük ve demokrasi düsturuyla Suriye’nin birliğini benimser.
*Meclis, komşu halklarla toplumsal ilişkilerin güçlendirilmesini esas alır.
*Meclis, bölgeden göç eden tüm yurttaşları yaşam alanlarına geri dönmeleri uğraşır.
*Gençlerin toplum içerisindeki rollerinin aktifleştirilmesi esas alınır.
Açıklamanın sonunda Meclis Eşbaşkanı Farûq El-Maşî, Minbic halkına birlik olmaları ve kurulan meclis etrafında toplanmaları çağrısında bulundu. Bunun ahlaki ve ulusal bir görev olduğunu kaydetti.
KOBANE-AVAKIRNA-MECLISA-MINBIC2 KOBANE-AVAKIRNA-MECLISA-MINBIC1
(ekip/ad)
ANHA

No comments