Breaking News

Minbic’in kurtuluşu ve inşasına doğru

NORHAN EBDÎ
KOBANÊ – Minbic bölgesi Kurucu Meclisi üyeleri, Minbic meclisinin ilanı bölgenin çetelerden kurtarılması ve demokratik bir sistem inşasına giden yolda ilk adım olduğunu belirtti. Minbic Askeri Meclisi de ilan edilen Minbic bölgesi Meclisini siyasi çatısı olarak kabul etti.
Minbic bölgesi Kurucu Meclisi dün Kobani’ye bağlı Sirrîn kasabasında dün düzenlenen toplantı neticesinde ilan edildi. Meclis üyeleri ANHA’ya konuşarak böylesi bir süreçte ilan ettikleri meclisin önemini değerlendir.
‘Demokratik bir sistemi amaç ediniyoruz’
Meclis üyelerinden Xisûn Receb, Kürt,Arap,Çekes ve Türkmen halklarının içinde yer aldığı demokratik bir sistemi inşa etmek için Minbic Bölgesi Meclisini kurduklarını belirtti. Demokratik sistem inşasının temel dayanağınınsa, toplumsal adalet, eşitlik ve kadının toplumun her alandaki yer alacağı bir yönetim modelini temel düstur aldıklarını söyledi.
Hali hazırda meclis üye sayısının 43 olduğunu dile getiren Xisûn Receb, bu sayının artacağını kaydetti.
İlk adım olarak bölge DAIŞ çetelerinden temizlenecek
Meclis üyelerinden Celal Şahîn, Münbic halkının yıllardır DAIŞ ve aynı zihniyette olan iktidar odaklarının barbarca saldırıları altında zulüm gördüğünü ifade ederek şöyle devam etti: “Artık Minbic’i çetelerden kurtarmanın zamanı gelmiştir. Onun için ilk adım olarak Minbic  Bölgesi Yürütme Meclisi  oluşturulmuştur. Bizler bölgemizin inşası ve demokratik yaşamın kalıcılaştırılması için faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”
Şahîn, bölgenin DAIŞ çetelerinden arındırılması ve temizlenmesi için, yine toplumsal adalet ve eşitliğe dayalı demokratik sistem modelini bölgede tahsis etmek için Minbiclilere kendilerine yanlarında yer almaları çağrısında bulundu.
‘Çalışmalarımızı Minbic’e ulaştıracağız’
Minbic Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Sozdar Xalid, “Minbic’i DAIŞ çetelerinden kurtarmanın görev ve sorumluluğu Minbic Askeri Meclisine düşmektedir” dedi. Sozdar Xalid, bölgenin çetelerden temizlenmesi sonrasında çalışmalarını içerde halkla birlikte yürüteceklerini söyledi.
‘Minbic Meclisi, Minbic Askeri Meclisi’nin siyasi çatısıdır’
Minbic Askeri Meclisi üyesi Ednan Ebû Emced, Minbic Yürütme Meclisinin ilanını tüm bölge halklarına kutlayarak, ilan edilen meclisin Minbic Askeri Meclisinin siyasi çatısı olarak kabul ettiklerini belirtti ve bölge halklarından kendilerine inanmaları ve destek vermelerini istedi.
(ad)
ANHA
CELAL SAHIN EDNAN EBU EMCED SOZDAR XALID
XISUN RECEB

No comments