Breaking News

PYD Lideri: Federalizm Suriye'yi böldürmeyecek tek yoldur!

PYD Lideri Salih Muslim, federasyonun Suriye’den ayrılmak için değil, Suriye’nin bütünlüğünün korunması için gerekli olduğunu söyledi. Londra’da yayımlanan Rey el-Youm gazetesinin haberine göre PYD Lideri Salih Muslim, Paris’te gazetecilere yaptığı açıklamada, uluslararası koalisyonun desteği ile Rakka’ya operasyon hazırlığı yaptıklarını açıkladı.

Habere göre 40-50 bin kişilik bir güce sahip olduklarını belirten Rakka halkına da IŞİD’e karşı kendilerine katılma çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Suriye’nin kuzeyinde (Batı Kürdistan,Rojava) ilan edilen federasyonla ilgili de açıklama yapan Salih Muslim, “Bu bölgede federasyon ilanı ayrılmak anlamına gelmemektedir. Biz Suriye’nin bir parçasıyız ve asla ayrılmak istemiyoruz. Biz Suriye’nin geleceği için federal yapıya inanıyoruz. Biz Suriye’nin bölünmesi yönünde planlar olduğunu hissettik ve federalizm Suriye’nin bütünlüğünün korunmasının tek yoludur” dedi.

Cenevre’deki müzakerelere de değinen Salih Muslim, Cenevre’deki müzakerelere dahil edilmemeleri halinde buradan çıkacak sonuçların kendilerini ilgilendirmeyeceğini söyledi.

No comments