Breaking News

Şehba halkı Efrîn’e yöneliyor

TÎRAST CÛDÎ

EFRÎN – AKP güdümündeki DAIŞ ve SUK çetelerinin danışıklı döğüşü sivil halkı yurdundan ediyor. Şehba bölgesinde çeteler arasında yaşanan çatışmalar sonucu bölgedeki yurttaşlar yaşam alanlarını tek ederek Efrîn’e doğru yöneliyor.

Son iki gündür Şehba bölgesinde yaşanan çatışmalar dolayısıyla bölge halkının Efrîn’e doğru göç ediyor.

Efrînli yetkililerin verdiği bilgilere göre, 100 aile Şehba bölgesinden göç ederek Efrîn’deki Rûbar Kampına yerleştirildi.

Rûbar Kampı bir süre öncede Suriye’nin çeşitli bölgelerinden birçok göçmeni ağırlamıştı. Şimdi de Şehbalı ailelere kucak açıyor.

Göç olaylarının sıklaşmasına rağmen, Türk devleti ve güdümündeki grupların bölgedeki ambargosu sürüyor. Bu nedenle göçmenler ihtiyaçlarını karşılamak yetkililer tarafından meşakkatli oluyor.

Toplumsal İşler Konseyi bünyesinde görev yapan göçmenler bürosu yöneticilerinden Mehemed Hecî Hesen, kamp yöneticilerinin olanaklara göre göçmenlere yardım ettiğini söyledi.

Hecî Hesen, kampın temel gereksinimlerine dikkat çekerek, göçmenler için en fazla temel gıda malzemelerine ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Efrîn’e göç eden Fedîle Hec Ebdo isimli yurttaş, Ezaz’ın 11 km doğusunda yer alan Şemarîn Kampından DAIŞ çetelerinin saldırıları nedeniyle göç ettiklerini belirterek, insani yardım kuruluşlarına temel yaşam malzemelerine için kendilerine yardım etmelerini istedi.

(ad)

ANHA


No comments