Breaking News

Şêx Meqsud direnişçilerinden mesaj

SÎLVA MISTEFA

HALEP – Halep’te direniş mevzilerinde yer alan YPG savaşçıları SUK ve ENKS çetelerinin saldırılarına sonuna kadar direneceklerini belirterek, şehit yoldaşlarına bağlı kalacaklarını belirtti.

Halep’in Şêx Meqsûd mahallesi 16 Şubattan buyana AKP güdümündeki ENKS’nin de içinde yer aldığı sözde Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK)’a bağlı çete gruplarının saldırılarının odağı halinde. Çetelerin gerçekleştirdiği saldırılarda şimdiye kadar 55 sivil yaşamını yitirdi, 500’ün üzerinde yurttaş da yaralandı.

Mahalleyi işgal amaçlı düzenlenen saldırılar karşısında amansız bir direniş sergileyen YPG/YPJ savaşçıları çete gruplarının bu girişimine izin vermedi.

Sîpan Efrîn: Mahalleyi korumak uğruna YPG/YPJ savaşçıları olarak canımızı vermeye hazırız. Büyük bir moral ve tutkuyla şehitlerimize bağlı kalarak çete saldırılarına karşı direniyoruz, direneceğiz.

Ebû Şadî: hangi vicdan bu vahşi saldırılara karşı sessiz kalabilir. Sivilleri hedef alarak mahalleye saldıran SUK ve ENKS çetelerine geçit vermiyoruz.

Agir Tolhildan: her koşulda mahalleyi korumakla görevliyiz, hiçbir ayrım gözetmeden halkımızı koruyoruz, korumaya devam edeceğiz.

Egîd Gîvara: Çete grupları Şêx Meqsûd mahallesini işgal etmek istemektedir. Ancak bizler sağ oldukça bunu gerçekleştirmeleri mümkün olmayacaktır. Mahalle halkını çetelerin tüm saldırılarına karşı koruyacağız.

Serdar Kobanê: Mahallemizi ve halkımızı canımız pahasına savunmaya hazırız.

(ad)

ANHA






No comments