Breaking News

‘Şêx Meqsûd’a saldırılar dış güçlerin desteğiyle yapılıyor’

NÛRHAT HESEN
EFRÎN – Demokratik Suriye Ulusal Birlik Genel Koordinatörü ve Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Başkanlık Konseyi üyesi Eladîn El-Xalid, dış güçlerin uygulamaları sonucu Şêx Meqsûd’a saldırıların yapıldığını söyledi.
Eladîn El-Xalid, AKP güdümlü SUK ve ENKS çetelerinin Halep’in Şêx Meqsûd mahallesine dönük saldırılarını ANHA’ya değerlendirdi.
El-Xalid, Şêx Meqsûd’a dönük sihil halkı hedef alan saldırılar Tirkiye, Katar ve Suudi Arabistan’ın talimatıyla gerçekleştiğini söyledi. El Xalid: “Mahalleye saldıran gruplar teröristtir ve Suriye devrimiyle hiçbir bağlantıları yoktur. Bu saldırılarla bölgenin demografik yapısını değiştirmek istiyorlar. Ceyş El-Islam, Tevgera Nûredîn Zengî, Ehrar El-Şam, Feyleq El-Şam ve diğer çete grupları Türkiye, Suudi ve Katar’ın desteği ile saldırılar düzenleniyor. Aynı vakitlerde Türkiye Şehba ve Efrînê bölgesinde topçu saldırılar düzenliyor.”
Suriye’de Ateşkes yürürlükte olmasına rağmen Şêx Meqsûd ve diğer bölgeler saldırı altında diyen El-Xalid, “Şêx Meqsûd mahallesine saldırılar 16 şubattan buyana devam ediyor. çeteler bu saldırılarında kimyasal silah kullandı. Buna rağmen uluslararası alan sessizliğini korudu.”
Baas rejimi ile çete grupları anlaştı
El-Xalid, mahalleye saldıran çete grupları ile rejim güçleri ittifak halinde olduğunu belirtti.
(ad)
ANHA

No comments