Breaking News

Şêx Meqsud’da yine kimyasal gazlar kullanıldı

HALEP – Tüm dünyanın gözleri önünde Halep’in Şêx Meqsud mahallesinde katliam gerçekleştiren Erdoğan güdümündeki Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) ve ENKS çeteleri, saldırılarında yine yasaklı kimyasal gazlar kullandı.
16 Şubattan bu yana Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırılarını sürdüren ve son iki gündeki ağır saldırılarda 19 yurttaşı katleden AKP destekli SUK/ENKS çeteleri, bugün de mahalleye saldırmaya devam ediyor.
Yağmurlu havanın gözlendiği mahallede AKP destekli çeteler, mahalleye yönelik saldırılarında bir kez daha uluslararası sözleşmelerle yasaklanmış olan kimyasal gazlar kullandı. Gazlardan olumsuz etkilenen ve saldırılarda yaralanan onlarca yurttaş mahalledeki Heyva Sor merkezine kaldırıldı.
YPG Genel komutanlığı da geçtiğimiz günlerde Suriye’de Ateşkesi İzleme Koordinasyonu’na gönderdiği bilgilendirmede çete gruplarının mahalleye yönelik saldırılarında kimyasal gazlar kullandıklarını bildirmişti. Ancak şu ana kadar çetelerin sivil halka yönelik saldırılarına karşı hiçbir uluslararası kuruluş ve güç tepki göstermedi.
Çete saldırıları devam ediyor.

No comments