Breaking News

Şêxmeqsûd’da insanlık vicdanı için çağrı

SÎLVA MISTEFA
HALEP  – Halep’e bağlı  Şêxmeqsûd  mahallesi 16 Şubat’tan bu yana  içerisinde ENKS’nin de yer aldığı SUK’a bağlı çete grupları yoğun saldırısı altında.  Mahallede yaşam süren çok sayıda aile, yakınlarını, çocuklarını kaybetmiş durumda. Mihemmed ailesinin 6 üyesi de saldırılarda can verenler arasında. Mahallede devam eden saldırılara karşı ise kamuoyu sessizliğini korumaya devam ediyor.


Fewzî Mihemed Ehmed (40), 21 Şubat’ta mahalleye dönük saldırılarda karısı Leman (35), çocukları Ehmed(15),Îsa (10)  ve Xedîce (1.5), yeğeni Mihemed (8) ile  kardeşinin eşini Nezha El-Xilêf (35) kaybetti.
Ehmed, evlerinde oturdukları esnada çetelerin füzesinin isabet etmesi sonucu evlerinin tamamen yıkıldığını ve çocukları ve yeğeninin ağır yaralandığını dile getirerek sonrası çocukların tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadığını belirtti.
3 saat aralıksız süren çete saldırıları ardından evde bulunan diğer aile üyelerinin de  enkaz altında cansız bedenleri çıkarıldı.
Fewzî Mihemed Ehmed, yaklaşık 1.5 yıldır çetelerim yaşam alanlarına dönük saldırıları karşısında direndiklerini belirtirken, saldırılara karşı dünya kamuoyunun sessiz kalmasına tepki gösterdi. Çetelerin sivillere dönük kimyasal silah kullanmasına dönük uluslararası güçlerin 3 maymunu oynadığını belirten Ehmed, sivil katliamlarının durdurulması için BM’ye acil  müdahale ve vicdan çağrısında bulundu.
(u)
ANHA

No comments