Breaking News

YPG savaşçıları: Önder Apo Kürt halkında direniş ve özgürlük bilinci geliştirdi

Piling Efrin ve Çiya Şengal, Kürt halkının bugün Ortadoğu ve tüm dünyaya direnişi ile nam saldığını, Rojava’da tarihsel kazanımlar elde ettiğini bunun da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan sayesinde olduğunu söyledi.




Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 67’inci doğum gününü kutlayan YPG savaşçıları Piling Efrin ve Çiya Şengal, Kürt halkının bugün Ortadoğu ve tüm dünyaya direnişi ile nam saldığını, Rojava’da tarihsel kazanımlar elde ettiğini bunun da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan sayesinde olduğunu vurgularken “Bugünlerin yaratıcısı Önder Apo ve ortaya koyduğu ideoloji ve felsefedir” dedi.
‘ROJAVA DEVRİMİ ÖNDER APO’NUN İDEOLOJİ VE FELSEFESİNİN BİR ÜRÜNÜDÜR’ YPG savaşçısı Piling Efrin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 67. doğum gününü başta her alanda direnen Kürt halkına ve tüm ezilen halklara kutlu olmasını dileyerek Öcalan’ın doğuşunun aynı zamanda Kürt halkının doğuşu anlamına geldiğini söyledi. “Önderliğin doğuşu ile Kürt halkının doğuşu ayrı ayrı ele alınamaz” diyen Efrin, 67 yıl önce Kürt halkının içinde bulunduğu durum ile bugün içinde bulunduğu durum arasında kat be kat fark olduğunu belirtti. Efrin, Kürt halkının bugün Ortadoğu ve tüm dünyaya direnişi ile nam saldığını, Rojava’da tarihsel kazanımlar elde ettiğini bunun da Kürt Halk Önderi sayesinde olduğunu vurgularken “Bugünlerin yaratıcısı Önder Apo ve ortaya koyduğu ideoloji ve felsefedir” dedi. Öcalan’ın ortaya koyduğu felsefenin insanlık felsefesi olduğunu da sözlerine ekleyen Efrin, Öcalan’ın ideoloji ve felsefesini kuşanan Kürt halkı ve gençliğinin bugün Rojava’da, Şengal’de insanlık düşmanı DAİŞ başta olmak üzere Suriye Ulusal Konseyi (SUK) ve ENKS’ye bağlı diğer çete gruplarına karşı kahramanca direnmekte olduğunu kaydetti. YPG/YPJ savaşçıları karşısında tutunamayan DAİŞ çetelerinin Suriye, Irak ve Avrupa’da sivillere yönelik birçok katliama imza attığına dikkat çeken YPG savaşçısı Pıling Efrin, “Eğer Önder Apo’nun felsefesi olmasaydı insanlık düşmanı DAİŞ çeteleri tüm insanlığın başına daha büyük katliam ve soykırım saldırıları gerçekleştirecekti” dedi. YPG savaşçıları olarak Öcalan’ın doğum gününü tüm halklara kutladıklarını belirten Efrin şöyle konuştu: “2016 yılının Önder Apo’nun özgürlük yılı olmasını diliyoruz ve bu uğurda mücadele etmeye devam edeceğiz.”
 ‘ÖNDER APO KÜRT HALKINDA ÖZGÜRLÜK VE DİRENİŞ BİLİNCİ GELİŞTİRDİ’ YPG savaşçısı Çiya Şengal ise Öcalan’ın doğum gününün tüm halklar için özelde de Kürt halkı için en kutlu şey olduğunu belirtti. “Önder Apo bütün yaşamını halkların kurtuluşuna ve özgürlüğüne adamış ve bu uğurda mücadele etmiştir” diyen Şengal, Öcalan’ın sömürgeci devletlerin Kürt halkını katliam, sürgün, asimilasyon ve entegrasyon politikalarıyla yok etmek istediği koşullarda, ortaya çıkarak büyük bir cesaret ve cüret ile Kürt ve Kürdistan sorununun dile getirdiğini kaydetti. Öcalan’ın Kürt sorununu hiç kimsenin gündemine alıp tartışmaya cesaret edemediği bir ortamda, Kürt ve Kürdistan sorununu gündeme taşıdığını ve Kürt halkında direniş ve özgürlük bilincini geliştirdiğini vurguladı. Öcalan’ın sömürgeciliğin kurulu yaşam düzenine daha çocuk yaşta isyan ettiğine dikkat çeken Şengal, Öcalan’ın tüm yaşamını devrim, demokrasi ve özgürlük idealini gerçekleştirmeye adadığına dikkat çekti. YPG savaşçısı Çiya Şengal, Öcalan’ın yaşam ve özgürlük için mücadele ettiğini, her koşulda ve her zaman özgür yaşadığını, en büyük gayesinin de halkların ve insanlığın özgürlüğünü gerçekleştirmek olduğunu, bu nedenle başta Kürt halkı olmak üzere tüm halkların Öcalan’ın doğum gününü kendi özgürlük – doğuş günü olarak kutladığını kaydetti. Kürt halkı başta olmak üzere tüm halkları Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi ve zindanları parçalamaya, demokratik ve özgür yaşam iradesini görkemli sahiplenmeye, özgürlük direnişini yükseltmeye çağırdı.

No comments