Breaking News

YPG’den SUK ve DAIŞ çetelerine operasyon

HABER MERKEZİ – YPG, güçlerinin Şex Meqsud’da   Suk çete gruplarına ve Cerablus Güneyindeki DAIŞ çetelerine yönelik operasyon düzenlediğini duyurdu.

YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yayımlayarak, güçlerinin Şex Meqsud’da   Suk çete gruplarına ve Cerablus Güneyindeki DAIŞ çetelerine yönelik operasyon düzenlediğini duyurdu.

Açıklamamın tamamı şöyle:

“1. Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16’an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suruye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.

Çete gruplarının Şêx Meqsud mahallesine yönelik havan ve cehennem toplarıyla düzenledikleri saldırılar 21 ve 22 Nisan günleri aralıklarla devam etmiştir. Güçlerimiz 23 Nisan günü saat 02.00 sularında Muselles bölgesinde konumlanan çetelere yönelik bir operasyon düzenlemiştir. Bu operasyon sonucunda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.

    21-22 Nisan günlerinde DAIŞ çeteleri Cerablus güneyindeki mevzilerinden Kobanê’ye bağlı Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlar ve havan toplarıyla saldırı düzenlemiştir. Güçlerimiz 22 Nisan günü saat 07.00’da saldırı düzenleyen çetelere yönelik bir operasyon düzenlemiştir. Operasyon sonucunda tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.

22 Nisan günü saat 10.00’da ise Cerablus kasabasından kuzeye geçmeye çalışan 4 kişilik bir çete grubu çeteler tarafından döşenen mayına basmıştır. Patlayan mayın sonucunda her 4 çete ölmüştür.

    22 Nisan günü 11.00-15.00 ve 19.00-21.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Kobanê’ye bağlı Tişrîn barajının batı ve doğusuna yönelik ağır silahlarla saldırılar düzenlemiştir.”


No comments