Breaking News

Minbic’de 100’den fazla çete öldürüldü

MINBIC – Minbic Askeri Meclisi savaşçışları, DAIŞ çetelerinin saldırılarına karşı verdiği etkili cevaplarda 102 çete öldürüldü.

DAIŞ çeteleri, dün gece Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının konumlandığı alanlara saldırdı. Çetelere ağır darbeler verilerek kırılan saldırılar sonucu 102 çete öldürüldü. Savaşçılar 70 çete cenazesi ve yüklü miktarda cephane ele geçirdi.

Bölgede bulunan ANHA muhabirlerinin verdiği bilgilere göre, çetelerin kentin kuzeyi ve kuzeydoğusu arasındaki bölgede mayın ekmek istedikleri esnada Minbic’li savaşçılar tarafından fark edilmesi üzerine çatışmalar çıktı. Çatışmalarda 2 çete öldürüldü ve kalanlar ise kaçtı.

Minbic’in batısında ise keskin nişancı 3 çete öldürüldü.

Sacûr suyunun güneyinden gerçekleştirmek istenen çete saldırılan ise Minbic’li savaşçılar ve uluslararası koalisyon uçaklarının da desteğine etkili cevaplar verilerek 58 çete öldürüld ve bir zırhlı araç imha edildi.

Sabah 04:00’a başlayan çatışmalarda kentin güneyinde saklanan çetelerle başlayan çatışmalar sonucunda 12 çete öldürüldü ve çete cenazeleri ele geçirildi.

Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, çetelere ait 70 cenaze, BKC tipi silahı ve 700 mermisi, RPG tipi 5 silah, 5 kalaşnikov silahı ve 80 şarjör, 11 RPG roketi, 3 intihar yeleği ele geçirildi.

(u)

ANHA

No comments