Breaking News

PYD Fransa’daki saldırıyı kınadı

HABER MERKEZİ – PYD,  Fransa’da 14 Temmuz Fransız Devrimi kutlamalarına katılan kitleye kamyonla yapılan saldırıyı kınayarak Fransa halkına başsağlığı diledi.

PYD Genel Meclisi,dün  Fransa’da 14 Temmuz Fransız Devrimi kutlamalarına katılan kitleye kamyonla yapılan ve 84 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlana saldırıyı kınadı. PYD’nin yazılı olarak yayınladığı açıklama şu şekilde:

“Fransa’da 14 Temmuz Fransız Devrimi’nin kutlamak için bir araya gelen Fransa halkı bir kez daha terör saldırıların hedefi olmuştur.

PYD Genel Meclisi olarak saldırıyı kınıyoruz. Yaşamını yitirenler için başsağlığı dileklerimizi sunuyor ve yaralılar için ise acil şifalar diliyoruz.

Tüm dünyanın başına bela olan terör saldırıları, Rojava’da devam etmektedir. YPG savaşçıları, Kobanê ve diğer bölgelerde bu teröristlere karşı savaşmakta.

Bugün de QSD çatısı altındaki Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, Şehba bölgesinde DAIŞ çetelerine karşı sürdürdüğü operasyonlarla, DAIŞ’ın önemli yollarını kesmektedir.

Yaşamını yitirenler için bir kez daha başsağlığı dileklerimizi sunuyor ve teröre karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”

(u)

ANHA

No comments