Breaking News

YPG: Eyn Îsa-Tişrîn barajının güneydoğusu arasında çatışmalar devam ediyor

HABER MERKEZİ – Çetelerin Eyn Îsa kasabası-Tişrîn barajının güneydoğusu arasındaki bölgede saldırı girişimleri ardından çıkan çatışmaların devam ettiğini açıklayan YPG, en az 35 çetenin öldürüldüğünü, 2’sinin esir alındığını ve çok sayıda silah ve mühimmatın güçlerinin eline geçtiğini belirtti.

YPG Basın merkezi, 16 Temmuz DAIŞ çetelerinin Eyn Îsa kasabası ile Kobanê’ye bağlı Tişrîn barajının güneydoğusu arasında kalan bölgede düzenlediği saldırılar ardından başlayan ve devam eden çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

YPG açıklamasında şunlara yer verildi:

* 16 Temmuz DAIŞ çetelerinin Eyn Îsa kasabası ile Kobanê’ye bağlı Tişrîn barajının güneydoğusu arasında kalan bölgede düzenlediği saldırı ardından alanda başlayan çatışmalar devam etmektedir.

Çete grupları 17 Temmuz günü bu bölgede bulunan Kadiriyê ve Kurdîşan köylerine patlayıcı yüklü araçlarla saldırı düzenlemiştir. Güçlerimiz Kurdîşan köyünde patlayıcı yüklü bir aracı uzaktan patlatarak imha etmiştir. Bu çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.

Bölgedeki arama faaliyetlerini de sürdüren güçlerimiz çetelere ait 35 cenazeyle birlikte 17 adet kaleşnikof ve 42 adet kaleşnikof şarjörü, 1 adet B7 roketatar ve 6 adet roketatar mermisi, 2 adet BKC ve 5 kutu BKC mermisi, 5 adet UZİ, 2 adet telsiz ele geçirmiştir. Güçlerimiz 2 çeteyi de esir almıştır. Güçlerimizin bölgedeki operasyonları devam etmektedir.

* Türk Ordusunun Rojava-Kuzey Suriye Federasyonu topraklarına yönelik saldırıları devam etmektedir.

Bu saldırılar kapsamında Türk Ordusu 17 Temmuz gecesi Kobanê’nin doğusunda bulunan Yapse köyü çevresinde devriye görevi yürüten güçlerimize yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

* 17 Temmuz gecesi DAIŞ çeteleri Aşağı ve Yukarı Cerablus’taki mevziilerinden Kobanê’nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabası ve Zormixar köyüne yönelik ağır silahlarla saldırı düzenlemiştir.”

(ad)

ANHA

No comments