Breaking News

İşgalci Türk ordusu kimyasal silah kullandı

MINBIC – Minbic’den gelen göçmenler, Türk ordusunun normal olmayan bir silahla bombardıman yaptığını, bu yüzden oradaki insanlarda kusma ve vücutta yanma gözüktüğünü belirtti.

Türk ordusu DAIŞ çeteleriyle anlaştı ve Cerablus’u işgal etti. Cerablus’un güneyinde ve Minbic’in kuzeyinde yer alan, DAIŞ’ten özgürleştirilmiş köylere saldırdı.

Türk ordusu işgale devam ediyor. Uçaklar, tanklar ve toplarla Minbic’in kuzeyinde köyleri vuruyor. Türk ordusu geçtiğimiz günlerde de Minbic’in kuzeyine roketlerle saldırmış, atılan roket kötü kokular, vucutta yanma ve kaşıntıya neden olmuştu.



Türk ordusunun saldırıları yüzünden bölge halkı göç etmek zorunda kaldı. Türk ordusunun saldırılarından kurtulan göçmenler, saldırıların vahşetini anlattı.

Sureya Hesen, Bîr Ereb köyünde Türk ordusunun saldırısında 3 çocuğuyla beraber yaralandı. Sureya, Türk ordusunun bombardımanı esnasında 3 çocuğuyla beraber evde olduğunu belirterek şunları söyledi: “top evimize düştüğünde parçalarından dolayı ben ve üç çocuğum yaralandık.”

Sureya Hesen, köylerine gerçekleşen saldırıda 2 kişinin daha yaşamını yitirdiğini belirtti.

Fehed El-Nasir, El-Dendeniyê köyünde saldırılara maruz kalmış. Fehed El-Nasir, evlerine bir topun isabet ettiğini belirterek şöyle devam etti: “Top evimize düştüğü esnada ben ve kız kardeşim çıplak ayakla, evde yangın eşyalarımızı kurtarmak için koştuk. Topun düştüğü yere geldiğimizde ayaklarımız yanıyordu. Kardeşim gaz kokusundan dolayı kustu.”

Hiwêde Mustefa ve aileside top atışı sesleri duyarak evlerinin durumuna bakmak istediklerini, o esnada topun eve düştüğü belirterek şöyle devam etti: “Şok geçirdik. Evimize düşen toptan yağa benzer bir şey akıyordu. Ayakkabılarımızı giymek istediğimizde ayaklarımız yandı.”



(cj/ad)

ANHA

No comments