Breaking News

Fransa’da kamyonla saldırı: En az 84 ölü

HABER MERKEZİ – Fransa’da 14 Temmuz Fransız Devrimi kutlamalarına katılan kitleye kamyonla yapılan saldırıda çok sayıda kişi yaşamını yitirirken, Cumhuriyet Savcısı’nın en az 84 ölü olduğunu söyledi.

Alpes-Maritimes ili valiliğinden yapılan açıklamada, Nice kentindeki Promenade des Anglais adlı alandaki havai fişek kutlaması yapan ve sayısı on binlerle ifade edilen kitlenin üzerine kamyon sürüldü. Saat 23.20’de meydana gelen saldırıda çok sayıda kişinin yaşamını yitirmiş olabileceği belirtilen açıklamada, insanların evlerinden çıkmamaları istendi.

Twitter’den yazan Provence-Alpes-Cotes d’Azur  Bölgesi Başkanı Christian Estrosi, saldırıda onlarca kişinin yaşamını yitirmiş olabileceğini duyurdu.

Alpes-Maritimes kaymakamlarından Sebastien Humbert, bir kamyonun kutlamalar esnasında kitlenin üzerine sürüldüğünü ve ölü sayısının ‘onlarca’ olabileceğini söyledi. Humbert, “ölü sayısı 30 olabilir” derken, kamyonun kitlenin üzerine sürülmesi ardından gelen silah seslerinin kaynağının bilinmediğini kaydetti.

Sébastien Humbert, kamyonun uzun bir hat boyunca insanların üzerine sürüldüğünü ve bunun da can kaybını artmasına yol açtığını söyledi.

Olay yerinden bildiren bir gazeteci ise, “her tarafta kanlar içerisinde insanlar ve çok sayıda yaralı var” diye yazdı.

I-tele televizyonundaki bir programda ise, Nice Cumhuriyet Savcısı’nın telefonda en az 60 kişinin yaşamını yitirdiine dair bilgi verdiği iddia edildi.

Saldırganın kimliğine ilişkin bir açıklama yapılmazken, olayın terör saldırısı olduğuna belirtiliyor. Kamyonun kitlenin üzerine sürülmesi ardından silah sesleri de duyuldu. Ancak bu silahların polis tarafından mı yoksa saldırganlarca mı ateşlendiğine ilişkin kesin bir bilgi yok.

Kamyonu kitlenin üzerine süren saldırganın ise bu ateşler esnasında öldürüldüğü öğrenildi.

Valiliğin sokağa çıkmama çağrısından sonra kentteki taksiler de bireyleri ücretsiz olarak evlerine götürüyor.

(u)

No comments