Breaking News

QSD saflarına katılımlar artarak sürüyor

GIRÊ SPÎ – Girê Spîli 45 genç daha QSD saflarına katıldı.

Şehit Kemal Akademisi bünyesinde oluşturulan Minbic Şehitleri Devresi’nde eğitim gören 45 genç, bir ay süren eğitimlerinin ardından QSD saflarına katıldı.

Savaşçıların ideolojik ve askeri eğitim gördükleri devre düzenlenen etkinlikle tamamlandı.

Etkinliğe Girê Spî Demokratik Özerklik Yönetimi eşbaşkanları Leyla Mistefa ve Hemdan El-Ebid ile TEV-DEM ve Kongreya Star temsilcileri ve onlarca Girê Spî’li hazır bulundu.

Etkinlik öncesinde düzenlenen askeri törenin ardından Girê Spî Demokratik Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Hemdan El-Ebid, yaptığı konuşmada devrenin tamamlanmasını bütün QSD ve Girê Spî halkı için kutladı. El-Ebid “QSD, Suriye halklarının birlikte yaşamı inşasında temel güçtür” dedi.

El-Ebid, konuşmasında Türk ordusunun Girê Spî’ye gerçekleştirdiği saldırılarla halkların kardeşliğini hedef aldığını, ancak halkın duyarlılığı ile bu girişimin boşa çıkarıldığını ifade etti.

Sonrasında söz alan QSD Halkla İlişkiler Komitesi Eşbaşkanı Kerîm Ibêd, devrenin tamamlanmasını kutladı ve eğitimi tamamlayan savaşçıların Suriye halklarını çete saldırılarına karşı koruyacağını ifade etti.

Kongreya Star yöneticilerinden Bihar Cûdî ise yaptığı konuşmada Rojava Devrimi’nin büyüyerek ilerlediği belirtti ve devrimin yürüyemeyeceğini savunan anlayışların boşa çıkarıldığını ifade etti.

Düzenlenen etkinlik çekilen halaylarla son buldu.

(cj/u)

ANHA

No comments