Breaking News

SUK, DAIŞ ve Türk devleti Rojava’ya eş zamanlı saldırıyor

HABER MERKEZİ – SUK, DAIŞ ve Türk devletinin Rojava’ya dönük eş zamanlı saldırıları devam ediyor. Çetelerin Şêx Maqsûd, Efrîn ve Kobani’ye dönük saldırılarına karşılık veren YPG güçlerinin tespit edilebilen 5 çete üyesini öldürdüğü bildirildi.

YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yayımlayarak,  SUK, DAIŞ ve Türk devletinin Rojava topraklarına dönük eş zamanlı saldırılarının devam ettiğini ve güçlerinin karşılık verdiği çıkan çatışmalarda en az 5 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“*Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16’an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suriye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.

Çete grupları 13 Temmuz günü 00.00-03.00 saatleri arasında havan ve cehennem toplarıyla Şêx Meqsûd mahallesine yönelik bombardıman düzenlemiştir. Eş zamanlı bir şekilde Seken Şebab ve Muhaberat caddesi bölgelerinden saldırı girişiminde bulunan çete grupları güçlerimizce etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu alanlarda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.

Aynı gün Pîno köyü çevresinden gelişen çete saldırısına karşılık veren güçlerimiz, bu alandaki çatışmalarda tespit edilebilen 1 çete öldürülmüştür.

Çete grupları aynı gün Ezaz’daki mevziilerinden Efrîn’in Maranez köyüne yönelik havan ve cehennem toplarıyla saldırı düzenlemiştir. Saldırılara karşılık veren güçlerimiz çetelere ait 2 askeri araç darbelemiş, tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürmüştür.

*13 Temmuz günü DAIŞ çeteleri Aşağı ve Yukarı Cerablus’taki mevziilerinden Kobanê’nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla saldırı düzenlemiştir. Eş zamanlı olarak Cerablus köprüsünden geçmeye çalışan 2 çete üyesinden biri güçlerimiz tarafından öldürülmüştür.

*Türk Ordusunun Rojava topraklarına yönelik düzenlediği saldırılar devam etmektedir.

Bu saldırılar kapsamında Türk Ordusu 13 Temmuz gecesi güçlerimizin Kobanê’nin batısında bulunan Ziyaret köyündeki mevziilerine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.”

(ad)

ANHA

No comments