Breaking News

YPG: Kadriyê ve Kurdîşan köylerine yönelik çete saldırıları kırılmıştır

HABER MERKEZİ – YPG, Eyn Îsa-Tişrîn barajının güneydoğusu arasında çatışmalar devam ettiğini belirtti. Kadriyê ve Kurdîşan köylerine yönelik çete saldırılarının kırıldığını açıkladı.

YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, Kadriyê ve Kurdîşan köylerine yönelik çete saldırılarının kırıldığını ve Eyn Îsa-Tişrîn barajının güneydoğusu arasında çatışmalar devam ettiğini duyurdu.

YPG açıklaması şu şekilde:

“* Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16’an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suriye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.

Çete grupları dün gece Şêx Meqsûd mahallesini havan ve cehennem toplarıyla bombalamıştır. Çeteler eş güdümlü olarak Muxaberat, Eşrefiyê ve Pîno bölgelerinden eş güdümlü olarak mahalleye saldırmış ve bu bölgelerde şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimiz Pîno köyü yakınlarında çetelere ait askeri bir aracı darbelemiştir. Eşrefiyê bölgesinde 1 ve Muxaberat bölgesinde 2 çete öldürülmüştür.

Çete grupları dün gece Efrîn ve Ezaz sınırı arasında güçlerimizin bulunduğu mevzilere ağır silaklarla saldırı düzenlemiştir. Güçlerimiz, çete saldırılarına aynı sertlikte karşılık vermiştir.

*Eyn İsa kasabası ve Tişrîn barajının güneydoğusu arasındaki bölgede DAIŞ çetelerinin saldırıları devam etmektedir. Güçlerimiz Kadriyê ve Kurdîşan köylerine yönelik çete saldırılarını kırmıştır. Bu bölgelerde arama-tarama faaliyetleri başlatılmıştır.

Bu bölgelerde yaşanan çatışmalarda çetelere ait bir doçka ve bir motosiklet imha edildi ve tespit edilebile 14 çete öldürüldü. Öldürülen 14 çeteden 8’inin cenazesi güçlerimizin eline geçmiştir. Bir çete güçlerimiz tarafından esir alınırken, çetelere ait 3 kleş ve bir patlayıcı yelek ele geçirilmiştir.”

(ad)

ANHA

No comments