Breaking News

DAIŞ iki köyü SUK/ENKS çetelerine teslim etti

KOBANÊ – DAIŞ çeteleri, Şehba bölgesinde Ezaz’a bağlı iki köyü, Erdoğan/AKP güdümlü ve ENKS’nin de içinde yer aldığı sözde Suriye Ulusal Koalisyonu’na (SUK) bağlı çete gruplarına teslim etti.

Şehba bölgesindeki kaynakların ANHA’ya verdiği bilgilere göre, DAIŞ çeteleri, Şehba bölgesinde Ezaz’ın doğusundaki Cazir û Yehmûl köylerini, Erdoğan/AKP güdümlü ve ENKS’nin de içinde yer aldığı sözde Suriye Ulusal Koalisyonu’na (SUK) bağlı çete gruplarına teslim etti.

Kaynaklar, DAIŞ çetesinin bu iki köyü nisan ayı içinde SUK çetelerinden aldığını ve  dün gece yine geri bu çete gruplarına teslim ettiğini, adı geçen köylere DAIŞ çeteleri yerine Festeqêm Kema Umêrt Topluluğu, MİT’in Sultan Murad Tugayı, Ceyş El-Sunne (13. Tugay), KDP’ye bağlı El-Hemze Tugayı, Nûreddîn El-Zenkî Taburları, Feyleq El-Şam, Fatih Sultan Mehmet Taburu, Asifet El-Şemal, 51. Fewc, Ceyş El-Şemal, Ehrar Exterîn, Ehrar Mari veû Ceyş El-Mucahidîn adlı Erdoğan destekli çete gruplarının yerleştirildiğini belirtti.

Şehba bölgesinde özellikle Ezaz çevresinde DAIŞ ile Türkiye/AKP güdümlü diğer çete grupları arasında buna benzer devir-teslim mizansenleri son iki aydır sıklıkla görülüyor.

Dün gece de Türk ordusu denetiminde 300 Nureddin Zenkî, 100 de Ceyş El Mucahidin çetesi silahlarıyla birlikte Ezaz-Kilis arasındaki Öncüpınar-Bab El-Selamê sınır kapısından bu alanlara geçirilmişti.

(ekip/aç)

ANHA*

No comments