Breaking News

Felluce’de DAIŞ’a ağır darbe

Felluce’de DAIŞ’a ağır darbe

HABER MERKEZİ – DAIŞ karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü ABD’li komutan Steve Warren, Irak’ta Felluce’yi kurtarma operasyonları kapsamında, aralarında çetelerin kentteki sorumlusunun da bulunduğu 70 DAIŞ çetesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Bağdat’tan video-konferans yoluyla Pentagon’daki gazetecilere bilgilendirmede bulunan Warren, Felluce’nin kurtarılması operasyonlarına değinerek, son dört günde koalisyon uçaklarının 20 havasaldırısı gerçekleştirdiği bilgisini verdi.

Operasyonlarda DAIŞ’in mevzilerinin yok edildiğini belirten Warren, “Aralarında Felluce’deki DAIŞ güçlerinin sorumlusu olan Mahir el Bilavi’nin de bulunduğu 70’ten fazla düşmanı öldürdük” dedi.

Warren, Bilavi’nin öldürülmesinin çetelere vurulan bir darbe olduğunu ifade ederek, “Bu şüphesiz düşmanın tamamen savaşmayı bırakmasına yol açmayacak ancak bu bir darbedir. Karışıklığa ve ikinci konumdaki komutanın yerini değiştirmesine neden oldu” diye konuştu.

‘Siviller için tahliye güzergahları oluşturuldu’

Çatışmaların sürdüğü şehirden sivillerin güvenli şekilde çıkarılması için Irak ordusunun tahliye güzergahları oluşturduğunu anlatan Warren, halkı uyarmak için uçaklarla havadan broşürler atıldığını söyledi.

Warren, Felluce’deki operasyonların henüz başında olduklarının altını çizerek, kentin kurtarılmasının ne zaman sonuçlanacağının net olmadığını kaydetti.

Ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri 2014’ten bu yana DAIŞ’in kontrolünde bulunan Felluce’yi geri almak amacıyla 23 Mayıs’ta ortak operasyon başlatmıştı. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da Iraklı güçlere hava desteği sağlıyor. Irak yönetimi, Felluce’yi alıp ardından DAIŞ’in ülkedeki ana karargahı olan Musul’u kurtarmayı amaçlıyor.

(ad)


No comments