Breaking News

YPG savaşçısı Lewend sonsuzluğa uğurlandı

HESEKÊ – YPG savaşçısı  Mislih Ibêd Hiro (Lewend Demhat), Hesekê’de yüzlerce yurttaşın katıldığı kitlesel bir merasimle toprağa verilldi.

25 Mayıs’ta Şedadê’ye bağlı Ebû Fas köyünde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mislih Ibêd Hiro (Lewend Demhat)’in naaşını teslim almak için yüzlerce Hesekêli, Şehit Aileleri Kurumu önünde bir araya geldi.

Demhat’ın cenazesinin teslim alan kitle uzun bir araç konvoyu ile Hesekê’nin Dawidiyê köyündeki Şehîd Dijwar Şehitliği’ne doğru harekete geçti.

Şehitliğe ulaşn kitle Demhat’ın cenazesini askeri merasim yapılan alana kadar sloganlar eşliğinde omuzlarında taşıdı. Askeri merasim ardından konuşam Cizir kantonu Şehit Aileleri Kurumu meclis üyesi  Mano Xelo, şehit Demhat’ın ve tüm özgürlük savaşçılarının ailelerine başsağlı diledi.

Xelo,  Arap asıllı olan Demhat’ın YPG saflarında verdiği direniş ile bu toprakların üzerinde halkların kardeşliği tohumlarının bir kez daha yeşerdiğini belirtti.

Xelo’nun ardından konuşan YPG komutanı Zeki Kobanê de, QSD savaşçılarının DAIŞ çetelerinden temizlemek için bölge halklarının talebi üzerine operasyon başlattığını ve bu operasyonların şehit Demhat gibi yiğit savaşçıların emeği ve fedakarlığı üzerinde yükseldiğini kaydetti.

Şehit Aileleri Kurumu adına Mele Reşîd Ehmed, Kongreya Star adına Helîma Ehmed  de merasimde konuşarak şehirt Demhat’ın ailesine taziye dileklerini sunarak mücadele kararlığını vurguladılar.

Konuşmaların ardından Lewend Demhat’ın şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Demhat’ın naaşı slıoganlar ve zılgıtlar arasında sonsuzluğa uğurlandı.

(u)

ANHA


No comments