Breaking News

YPG: Türk ordusunun Rojava’ya dönük saldırıları devam ediyor

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun Rojava’ya yönelik düzenlediği saldırıların devam ettiğini duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Kobanê’ye bağlı Qereqozax köyü ve Tişrîn barajının çevresine ağır silahlarla çeteler tarafından saldırılar düzenlediğini belirtti.

Açıklamada Eyn Îsa kasabasının güneydoğusundaki ve Şedadê’ye bağlı Mekmen Erka Xwe Parastin askerlerinin olduğu mevzilere yönelik çete saldırılaarının devam ettiği kaydedildi .

YPG açıklaması şu şekilde:

“Türk Ordusunun Rojava’ya yönelik düzenlediği saldırılar devam etmektedir.

Bu saldırılar kapsamında Türk Ordusu 28 Mayıs günü sabah saatlerinde Kobanê’nin batısında bulunan Ziyaret köyü ile Kobanê’nin doğusunda bulunan Koran ve Yapsê köylerine yönelik ağır silahlarla saldırı başlatmıştır. Türk Ordusunun saldırıları akşam saatlerine dek aralıklarla devam etmiştir.

* 28 Mayıs günü saat 14.30’da DAIŞ çeteleri Şedad’a bağlı Mekmen köyü yakınlarında bulunan Erka Xwe Parastin savaşçılarımıza yönelik saldırı düzenlemiştir. Yaklaşık bir saat boyunca yaşanan çatışmalar ardından çete grupları alandan kaçmak zorunda kalmıştır.

DAIŞ çeteleri aynı gün Erka Xwe Parastin savaşçılarının Eyn Îsa kasabasının güneydoğusundaki mevziilerine yönelik de ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

* DAIŞ çeteleri 28 Mayıs günü saat 15.00’da Cerablus güneyindeki mevziilerinden Kobanê’ye bağlı Aşağı Şêxler kasabasına, saat 19.00’da ise Yukarı Şêxler kasabasına ağır silahlarla iki ayrı saldırı düzenlemiştir.

Çete grupları 17.00 ile 17.30 saatleri arasında da Şêxler kasabasının güneyinde bulunan Qereqozax köyü ve çevresine ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

* DAIŞ çeteleri 28 Mayıs günü 09.00-11.00 saatleri arasında Kobanê’ye bağlı Tişrîn barajının batısına, 12.00-13.00 saatleri arasında ise Tişrîn barajının doğusuna yönelik ağır silahlarla iki ayrı saldırı düzenlemiştir.”

(u)

No comments