Breaking News

Ezaz’da çeteler arasında çatışmalar devam ediyor

EFRÎN – DAIŞ çeteleri ve SUK çeteleri arasında Ezaz’a 500 metre uzaklıktaki Sico köyünde çatışmalar sürüyor. DAIŞ çetelerinin Mari kasabasında bomba yüklü iki araç patlattığı öğrenildi.

Ezaz bölgesinde DAIŞ çeteleri ve sözde Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) çete grupları arasında çatışmalar devam ediyor.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, DAIŞ çeteleri dün gece Mari kasabasında iki bomba yüklü araç patlattı.

Diğer yandan Ezaz’a 500 metre uzaklıktaki Sico köyünde DAIŞ çeteleri ve SUK çeteleri arasındaki çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Bölgedeki çatışmalardan kaynaklı binlerce Ezazlı Efrîn kantonuna göç ediyor.

Dün (27 Mayıs) ANHA’da ‘ Ezazlı binlerce yurttaş Efrîn’e sığınıyor’ başlıklı haberde dün bine yakın kişinin Efrîn kantonuna göç ettiği ve son 3 gün içerisinde ise Ezaz’dan Efrîn’e göç eden yurttaşların sayısının 6 bin 124 kişi olduğu belirtilmişti.

DAIŞ çetelerinin bölgedeki ilerleyişi AKP’nin bir planı olarak yorumlanıyor. AKP’nin bu planı, QSD güçlerinin bölgedeki ilerleyişini engellemeye çalışmak olarak ifade ediliyor.

DAIŞ çeteleri dün (27 Mayıs) Ezaz bölgesinde Hewar Kils, Diwêdan Beraxide, Yarubiye, Kefer gan, Qere, Aykde (Zeyzefûn), Şemarîn, Niyara, Kelcebrîn, Kefer Kelbîn Tatya ve ismi öğrenilmeyen bir köyü daha işgal ederek Bab El-Selam Sınır Kapısına yönelmiş ve Şemarînê köyünden sınır kapısına topçu saldırıları düzenlemişti.

(ad)

ANHA

No comments