Breaking News

HPG-YBŞ: Şengal'de 2 çete öldürüldü

ŞENGAL – Şengal’de DAIŞ çetelerine yönelik direniş güçlerinin eylemleri devam ediyor. Dünkü çatışmalarda 2 çete üyesinin suikastle öldürüldüğü öğrenilirken çetelerin ağır silahlarla direniş güçlerinin mevzilerine saldırdığı bildirildi.
Şengal'i Özgürleştirme Operasyonu'nda yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yapan HPG Şengal Komutanlığı Komutanlığı ile YBŞ Genel Komutanlığı, 25 Aralık günü (dün) akşam 16.00 ile 20.00 saatleri arasında Şengal şehir merkezinde konuşlanan direniş güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında bir çatışma yaşandığını bildirdi.
Çetelerin yoğun ağır silah atışları yaptığı çatışmalarda direniş güçlerinin herhangi bir kayıp vermediği kaydedilen açıklamada, “güçlerimizin yaptığı suikast eylemleri sonucunda 2 çete üyesi öldürülürmüş, 1 çete üyesi ise yaralanmıştır” denildi.
Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Bugün sabah saat 08.30 itibarıyla DAİŞ çeteleri tarafından Şengal merkezde konuşlanan güçlerimize dönük olarak ağır silah atışları düzenlenmektedir. Şu ana kadar güçlerimizin herhangi bir kayıp vermediği saldırılar halen devam etmektedir.”

No comments