Breaking News

YPG için silah kampanyası başlatıldı

RUHA –Suruç’a gelen İsviçreli Sol ve komünistlerden oluşan heyet, YPG/YPJ için ülkelerinde silah kampanyası başlattıklarını ve dünya halklarının bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Heyet YPJ savaşçılarının bir örneğinin daha dünyada olmadığını belirtti.

İsviçre’den gelen 5 kişilik sol, komünist yurttaşlardan oluşan bir heyet Suruç'a gelerek DAIŞ çetelerinin saldırıları nedeniyle çadır kentlere yerleştirilen Kobanêlileri ziyaret etti. Topladıkları gıda ve kışlık elbise yardımını Kobanê Koordinasyon görevlilerine teslim eden heyet, geçtiği Suruç Belediyesi’nde HDP PM Üyesi Mehmet Doymaz ve  Kobanê koordinasyon görevlisi Gêlo Îso tarafından karşılandı. Heyetle yapılan toplantıda konuşan Andrea Hauflacker, YPJ’li savaşçıların Kobanê’de ki direnişinin dünyada eşi benzeri olmayan bir direniş olduğunu kaydetti.
YPJ savaşçılarının bütün dünyada tanındığına vurgu yapan Hauflacker, “Bu direnişi daha yakın takip etmek için Suruç’a gelmek istedik. Elimizdeki imkanlar çerçevesinde de Kobanêlî yurttaşlar ve direnenlere bir takım eşyalar getirdik. Onların direnişine bir nebze de katkı sağlamak bizi mutlu eder. Eşi benzeri olmayan bu direnişi selamlıyoruz ve umut ediyoruz ki bu direniş Kobanê’yi çetecilerden arındıracaktır” diye konuştu.  
‘Silah kampanyası başlattık’
YPJ-YPG savaşçılarına silah yardımı için İsviçre’de kampanya başlattıklarını ifade eden Hauflacker, “Bu tarihi ve destansı direnişi sahiplenmek için dünya halklarının seferber olması gerekiyor. Bu çerçevede elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Avrupa’da başta YPJ’li savaşçıları tanıtacağız” dedi. Hauflacker, İsviçre devletinin birçok ülkeye silah sattığını, ancak söz konusu Kürt direnişçiler olunca adım atmadığını belirtirken, kendi hükümetlerinin de silah yardımı konusunda adım atması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.
Yaralıların tutuklanması hukuk dışı
Son olarak Kobanê’de yaralanan ve tedavi olmak için Urfa’ya getirilen, ancak sonra tutuklanan yaralıların tutuklanmasının hukuk dışı olduğunu ifade eden Hauflacker, “Bu tutuklamalar hukuki değildir, siyasidir. Bunun için bir araştırma yapacak ve gerekli girişimlerde bulunup Avrupa’da oluşturduğumuz heyete sunacağız” diye konuştu.
‘Kobanê PKK’nin yansımasıdır’
Ardından konuşan HDP PM Üyesi Mehmet Doymaz ise heyete teşekküllerini ileterek bu dayanışmanın uluslar arası camiaya taşınmasının anlamlı olduğunu belirtti. Doymaz, “Kobanê’de ki direniş kuşkusuz dünya gündemine oturmuş. Yalnız bu direniş Kobanê de başlamadı. 37 yıldır PKK manifestosuyla var olan bir direniş kültürüdür. PKK’nin içinde var olan kadın hareketi, kendini Kobanê'de dünyaya gösterdi” dedi.
Heyetin direnenlere el feneri, bıçak, yelek, askeri giysi gibi sembolik hediyeler getirdiği öğrenildi.
Beyaz Saray’ın internet sitesinde başlatılan imza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.
(ekip/mç/aç)

No comments