Breaking News

6 özgürlük savaşçısının kimlik bilgileri açıklandı

EFRÎN – Şehit aileleri Konseyi Efrîn Kantonunda 2013 Cizîrê bölgesine bağlı Ti Hemîs Köylerinde yaşamını yitiren  6 YPG özgürlük savaşçısının kimlik bilgilerini gençlik spor salonunda düzenlenen bir törende açıkladı.


Qamişlo'nun Til Hemîs kasabası ve çevre köyleinde 2013 Yılında yaşamlarını yitiren özgürlük savaşçılarının isimleri şöyle; Çekdar, Serbest, Berxwedan Zerdeşt, Robar Efrîn, Mezlûm Efrîn ve Şoreş Cûdê
Düzenlenen törene yüzlerce yurttaş, sivil toplum kuruluşları ve özerk yönetim temsilcilerinin katılımı ile geçekleşti. Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra devrim şehitleri 21 kileş mermisi patlatılarak selamlandı. YPG ve YPJ'li güçleri askeri tören düzenledi. Özsavunma Konseyi Ebdo Îbrahîm YPG ve YPJ güçlerinin direnişine değinerek şunlara dikkat çekti: "Şehitlerimiz Rojava devrimine yönelik bütün komploları boşa çıkardı." Ailelere de seslenen Îbrahîm ailelere çağrıda bulunarak, gençlerin YPG ve YPJ saflarına katılmasını, çünkü yurdunu savunmanın şeref ve onur olduğunu ifade etti.
Özgürlük savaşçıları adına düzenlenen törende Demokratik Toplum Hareketi TEV-DEM Yürütme Konseyi Üyesi Îlham Ehmed, YPG ve YPJ savaşçıları yurdumuzu savunma ve devrim kazanımlarını korumak ile tüm etnik yapılara öncülük ediyor şeklinde konuştu.
Özgürlük savaşçılarının aileri tarafından da konuşmalr yapıldı. Aileler, evlatlarının izinde olacaklarını, silahlarını omuzlayacakları sözlerini dile getirdiler.
Özgürlük savaşçılarının kimlik bilgileri şöyle;
İsim: Egîd Silêman
Kod İsim: Çekdar
Doğum yeri ve Tarihi: 1992 - Sariya
Cihê şehadetê: Til Hemîs
İsim: Mihemed Hesen
Kod İsim: Serbest
Doğum Yeri ve Tarihi: Reco- 1989
Şehadet Yeri: Til Hemîs
----------------------------
İsim: Xelîl Şerîf
Kod isim: Berxwedan Zerdeşt
Doğum Yeri ve Tarihi: Şadiya - 1991
Şehadet Yeri: Til Hemîs
--------------------------------
İsim: Rênas Şêx murad
Kod İsim: Robar Efrîn
Doğum Yeri ve Tarihi: Şiyê-1993
Şehadet Yeri: Til Hemîs
--------------------------------
İsim: Delîl Osman
Kod İsim: Mezlûm Efrîn
Doğum Yeri ve Tari: Efrîn- 1992
Şehadet Yeri: Til Hemîs
---------------------------------
İsim: Rêber Nebo
Kod İsim: Şoreş Cûdî
Doğum Yeri ve Tarihi: Basilê- 1991
Şehadet Yeri: Til Hemîs
(ss)

No comments