Breaking News

HPG gerillaları Kerkük cephelerinden Urmiye zindan direnişini selamladı

KERKÛK –  HPG gerillaları Kerkük kentinde DAIŞ çetelerine karşı savaş cephelerinde yerlerini alırken, Urmiye zindanındaki direnişi selamlayarak, Rojhilatlı Kürtlere seslenerek İran rejimi karşısında serhildana kalmalarını söyledi.
Urmiye zindanındaki tutsakların direnişi 30'uncu gününe  girdi. Siyasi tutsaklara destek her geçen gün daha da artmakta. Kerkük kentindeki gerillalarda direnişe onalan desteklerini dile getirerek, Rojhilatlı halkın artık İran'ın baskılarına karşı boyun eğmemesi ve ayağa kalması gerektiğini belirten Rojin Jiyan, Dayan Hewraman, Zelal Newal ve Şahîn Şaho isimli gerillalar  RojNews'e konuştu.
İran rejiminin iktidar zihniyetini kınayan gerilla Rojîn Jiyan, "Urmiye zindanındaki direniş dört parça Kürdistan'daki temsili yapmaktadır. O bakımdan Rojhilatlı halk İran'ın baskılarına karşı ayağa kalmalı ve serhildana geçmelidir. Herkesin siyasi tutsaklara ve ailelerine destek vermesi ve sesleriyele zindan direnişini bütün dünyaya duyurmalrı gerekir" diye belirtti.
Urmiye zindanındaki direnişçileri selamlayarak konuşmasına başlayan Dayan Hewraman da özellikle Rojhilat Kürdistan'ındaki gençlere çağrıda bulunarak, İran'ın kirli oyunlarına karşı ayaklanmalarını ve zindan direnişçilerine desteklerini ifade etti. Bu gün dört parça Kürdistan'da devrim vardır diyen Hewraman, "Urmiye zindan direnişi umut ediyorum ki İran halkı iiçin bir diriliş sebebi olsun" dedi.
Urmiye zindan direnişindeki tutsaklar için düşüncelerini dile getiren gerillaZelal Newal ve Şahîn Şaho konuştular.  Zelal Newal sözlerine İran rejimini kınayarak başladı ve şunları kaydetti: "  Kamuoyunun sessizliğini tehlikeli görüyorum. 21. Yüzyılda bile tutsaklara bakı ve idam cezası var. Bunun örneğide İrandır. Ama ben inanıyorum ki Rojhilat'taki zindan direnişi zulmün sonu olacak. "
Zindan direnişçilerini selamlayan gerilla Şahîn Şaho, "Urmiye'deki zindan direnişi Rojhilat Kürdistan'ının serhildan gerekçesidir. Halkımız Kobanê direnişini kendine örnek almalıdır" dedi.
(ss)

No comments