Breaking News

DAIŞ çetelerinin saldırıları 3 koldan kırıldı

KOBANÊ – Dün akşam Kobanê kentinin güney cephesinde bir tank ve 2 bomba yüklü panzerle üç yönden gelen insanlık düşmanı DAIŞ çetelerinin saldırılarını YPG güçleri kırdı. Kent merkezinin doğu ve güneydoğu çevresinde ise YPG güçleri ve çeteler arasında çatışma yaşanıdı. Yaşanan çatışmada 33 çete üyesi öldürüldü.
ANHA muhabirinin verdiği bilgilere göre, DAIŞ çetecileri Kobanê'nin güneyinde Yermûk okulu ve Termik Köylerine üç koldan bir tan ve 2 bomba yüklü panzerle saldırmak istedi. YPG savaşçıları çete saldırılarına  şiddetli karşılık verildi ve iki bomba yüklü panzer durduruldu. Şiddetli çatışmalar hala devam etmekle birlikte öğrenilebilen 26 çete üyesi de öldürüldü.
Kent merkezinin doğu cephesinde Kaniya Kurdan mahallesinde de çatışmaların yaşandığını belirten ANHA muhabirleri, burada ki savaşta 4 çete üyesinin öldürüldüğü belirtti.
Ayrıca kentin güneydoğusunda Kültür ve Sanat Merkezi çevresinde de çatışmaların bir süre yaşandığını ve yaşanan çatışmalarda 3 çetecinin öldürüldüğünü kaydetti.
Uluslararsı koalisyonun savaş uçakları da DAIŞ çetecilerine güney ve güneydoğuda 4 bombalama yaptığını ve bu bobalamaların sonuçlarına ulaşılamadığı belirtildi.
(ss)

No comments