Breaking News

HPG ile YBŞ’den ortak açıklama

ŞENGAL – HPG Şengal Komutanlığı ile YBŞ Genel Komutanlığı, Şengal’i Özgürleştirme Operasyonu kapsamında şehir merkezinde çatışmaların devam ettiğini belirtti.
HPG Şengal Komutanlığı ile YBŞ Genel Komutanlığı, Şengal’i Özgürleştirme Operasyonu’na ilişkin ortak bir açıklama yaptı.
Yazılı ortak açıklamada, Şengal kent merkezinde çatışmaların devam ettiği belirtilerek, “Güçlerimizin Şengal’e girişi ve Berbiroj Mahallesi ile şehrin giriş kesimlerinin denetim altına alınması ardından dün (21 Aralık günü) öğleden sonra direniş güçleri, şehre hakim olan ve çetelerin üslenmiş olduğu Girê Birç (Birç Tepesi)’a saldırarak burayı ele geçirmiştir. Burada kayıp veren çete güçleri geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Aynı gün ilerlemeye devam eden HPG ve YBŞ güçleri Saddam döneminden kalan bir kaleyi de ele geçirmiş ve bu kalede mevzilenmişlerdir” denildi.
Açıklamada, gece boyunca cephede herhangi bir çatışma olmadığı belirtilirken, çatışmalara ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:
“DAIŞ çeteleri bomba yüklü 2 intihar aracıyla Berbiroj Mahallesi’nde konuşlanan direniş güçlerine karşı saldırıya geçmek istemiştir. Hem güçlerin müdahalesi hem de uluslararası koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının vuruşları sonucu bu her iki araç da amacına ulaşamadan imha edilmiştir. 
Bugün sabah saatlerinden şu ana kadar direniş güçleriyle çete güçleri arasında çatışma yaşanmaktadır. DAİŞ çeteleri Girê Birç’ı saldırı ve sızma girişimleriyle geri almak istemektedir. Bu çerçevede çıkan çatışmalarda şu ana kadar 5 çete üyesi öldürülmüş, 4 çete üyesi ise yaralanmıştır. Düşman cenazeleri şu an denetim altındadır. Bugün yaşanan çatışmalarda 1 pêşmerge şehit düşerken, 2 gerillamız ve 1 pêşmerge ise hafif yaralanmıştır. Çatışmalar şu an itibarıyla devam etmektedir. Şengal’i Özgürleştirme Operasyonu devam edecektir.”

No comments