Breaking News

YPG’li Genco Hewler’de toprağa verildi

HEWLÊR – Şengal-Rojava arasındaki güvenliş koridoru koruma görevinde 4 ay önce Sinûnê’de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Genco Heseke’nin cenazesi dün akşam Sêmalka kapısından Güney kürdistan’a geçirildi ve gece Hewlêr-Kesnezan mezarlığında kitlesel bir törenle yeniden toprağa verildi.
YPG ve PKK bayraklarıyla kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açıldığı ve “Şehid Namirin” sloganlarının atıldığı merasime ailesi, yurtsever çevreler ve Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (TAKK) Eşbaşkanları Şîlan Şakir ve Mihemed Ebdulla katıldı.
1984 Hewler’e bağlı Şeqlawa kasabasındaki dünyaya gelen Genco Heseke’nin (Emîr Faxîr Enwer) cenaze töreninde konuşan annesi, “Kürdistan’da şahadet ve bedel ödeme geleneği var. Burada hazır bulunan herkesin başı, oğlum Genco’nun hatırası ile diktir. Buraya gelişinizden mutlu oldum. Ben bir şehit annesiyim, bunun anlamı hepinizin annesiyim” dedi.


Törende konuşan Azadi Hareketi Eşbaşkanları da Genco Heseke’nin yaşamı ve mücadelesinin her Kürt ferdi için örnek kabul edilecek bir yaşam olduğuna dikkat çektiler. Eşbaşkan Mehemed Ebdulla “Şehit Genco onurlu bir yaşamı, büyük bir mücadeleyi ve şerefli bir ölümü kendisi için seçti. Bugün savaşçıların, gerilla ve peşmergenin birlikte DAİŞ teröristlerine karşı savaştıklarını görüyoruz. Dünya bu mücadele ile sarsılıyor. Bu da bize Şehit Genco gibi yaşamamız gerektiğini gösteriyor” dedi.
(aç)

No comments