Breaking News

YPG: Güney Kobanî’de 24 çete öldürüldü, 16 cenaze elimizde - FLASH

KOBANÎ – YPG Basın Merkezi, Kobanî Kültür-Sanat Merkezi ve çevresindeki çete noktalarının hedeflendiği saldırılarda Kültür Sanat Merkezi’nden şehrin en güney ucuna kadar olan alanın çetelerden temizlendiğini ve eylemlerde 24 çete üyesinin öldürüldüğünü, 16 çete cenazesiyle birlikte çok sayıda cephane ve askeri malzemenin de ele geçirildiğini duyurdu.
DAIŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırılar 98. Gününde devam ederken YPG güçlerinin de çete gruplarına yönelik saldırıları artarak sürüyor.
YPG Basın Merkezi, Güney cephesinde önemli ilerlemeler kaydeden YPG güçlerinin dün gece düzenlediği saldırılarda çetelerin işgal ettiği bazı noktaları kurtardığını bildirdi.
Açıklamada stratejik önemdeki Kültür Sanat Merkezi ve çevresindeki çete noktalarının hedeflendiği saldırılarda Kültür Sanat Merkezi’nin tümüyle çetelerden temizlendiği kaydedildi ve şöyle denildi:
“Stratejik Kültür Sanat Merkezi ve çevresindeki çete noktalarının hedeflendiği saldırılarda Kültür Sanat Merkezi tümüyle çetelerden temizlenmiştir. Eş zamanlı olarak güçlerimiz Kültür Sanat Merkezi’nden şehrin en güney ucuna kadar olan alanı da hedeflemiş ve bu alan da çetelerden temizlenmiştir. Bu alanlarda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 24 çete üyesi öldürülmüştür. Çetelere ait 16 cenaze güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.”
YPG Basın Merkezi açıklamasında “Güçlerimiz alanlardaki arama tarama faaliyetlerini tamamlaması ardından ayrıntılar tamamıyla paylaşılacaktır” denilerek YPG savaşçılarının ele geçirdiği silah ve cephane dökümü de şöyle sıralandı:
3 adet BKC marka silah,
2000 adet BKC mermisi,
5 adet BKC silahı zinciri,
2 adet BKC silahı mermisi  sandığı,
1 adet BKC silahı namlusu,
7 adet B7 Roketatar,
39 adet B7 Roketi,
35 adet B7 Roket ateşleyicisi,
10 adet kaleşnikof marka tüfek,
2700 adet kaleşnikof marka tüfek mermisi,
1 adet M-16 marka silah,
15 adet raxt, 46 adet el bombası ve 30 adet el bombası fünyesi,
21 adet mayın,
6 adet mayın devresi,
5 rulo korteks patlayıcı,
1 adet intihar yeleği,
11 adet elektrikli fünye,
7 adet tabanca,
3 adet gündüz dürbünü,
1 adet termal görüşlü dürbün,
12 adet pompalı tüfek,
1 adet bılgisayar ve 1 telsiz cihazı.

No comments