Breaking News

‌TEVDA Üyesi: Gerilla Şengal'e girdi çatışmalar devam ediyor

HABER MERKEZİ – Êzidi Demokratik Hareketi (TEVDA) Meclis Üyesi Şengalden RojNews Ajansına aktararak, bugün HPG, YJA-STAR gerillaları ve YBŞ savaşçılarının Şengale girdiğini ve burada çatışmaların devam ettiğini belirtti.

TEVDA Meclis Üyesi Netewe Xemgîn bugün saat 05.00 sularında HPG, YJA-STAR gerillaları ve YBŞ savaşçılarının Şengal'in etrafını sardığını ve ardından şengal'e girdiklerini bildirdi.
Gerillalar ve YBŞ savaşçıları Şengal merkezinde DAIŞ çetelerine ile şiddetli çatışmalar içinde olduğunu kaydeden  Netewe Xemgîn, savaş uçaklarının Şengal'i şuanda bombaladığını , gerilların kent merkezinde olduğunu KDP'nin kontürolünde bulunan noktalara kadar gittiğini ifade etti.
Peşmerge Şengal'e girdi mi? Sorusu üzerine Xemgîn şöyle söyledi: "Gözlerimle görüyorum Peşmergelr yanımdadır. Fakat hala Şengale girmiş değiller. Ancak bu girmek istemedikleri anlamına gelmiyor. Şu anda bile Şengalde çatışmalar var ve tam olarak Şengal özgürleştirilmiş değil."
Şengalin çetelerden özgürleştirilmesi kararı ortaktı diyen Netewe Xemgîn, "gerilla ve peşmerge birlikte Şengal'i özgürleştirme operasyon düzenleyecekti ama ne için bu gerçekleşmedi bilemiyorum " dedi.
(ss)

No comments